Australian Open: Προκρίσεις για Σαμπαλένκα και Γκαρσία, αποκλεισμοί για Μουγκουρούθα και Τρεβιζάν

Newsroom
Australian Open: Προκρίσεις για Σαμπαλένκα και Γκαρσία, αποκλεισμοί για Μουγκουρούθα και Τρεβιζάν
Οι Aρίνα Σαμπαλένκα και η Καρολίν Γκαρσία δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του Australian Open, εκτός συνέχειας έμειναν με το... καλημέρα οι Τρεβιζάν και Μουγκουρούθα.

H Aρίνα Σαμπαλένκα και η Καρολίν Γκαρσία εξασφάλισαν με άνετο τρόπο την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο του Australian Open, σε αντίθεση με τη Μαρτίνα Τρεβιζάν και την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Η Σαμπαλένκα (Νο.5) νίκησε την Τσέχα, Τερέζα Μαρτίντσοβα με 6-1, 6-4 και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Σέλμπι Ρότζερς.

 

Η Καρολίν Γκαρσία (Νο.4) έχασε μόλις τρία games από την Καναδή, Κάθριν Σεμπόφ (6-3, 6-0) και έκλεισε ραντεβού στον 2ο γύρο με τη Λέιλα Φερνάντεζ, φιναλίστ στο US Open το 2021. Η 20χρονη Καναδή σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 2ης ημέρας, απέκλεισε την Αλίζ Κορνέ με 7-5, 6-2.

Η Μαρτίνα Τρεβιζάν έπεσε θύμα έκπληξης απέναντι στη Σλοβάκα, Ανα Σμιέντλοβα (Νο.100), με την Ιταλίδα παίκτρια (Νο.22) να γνωρίζει τον πρώορο αποκλεισμό με 6-3, 6-2.

Ο αγωνιστικός κατήφορος για την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα συνεχίζεται, μόνο που η ήττα της από τον Βελγίδα, Ελίζ Μέρτενς (Νο.26) με 6-3, 7-6(3), 1-6 δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη.

Για την 29χρονη Ισπανίδα, Νο.58 πλέον, κάτοχο δύο Slam (Roland Garros 2016, Wimbledon 2017) η τελευταία της μεγάλη στιγμή σε major ήταν η παρουσία της στον τελικό του Australian Open το 2020. Από τότε και μέχρι σήμερα μετρά τέσσερις αποκλεισμούς από τον 1ο γύρο στις 10 συνολικά παρουσίες της στα Grand Slam.

H Iταλίδα, Καμίλα Τζόρτζι νίκησε με το εντυπωσιακό 6-0, 6-1 την 32χρονη Αναστασία Παβλουτσιένκοβα, που επέστρεψε σε Grand Slam ύστερα από 12 μήνες, ενώ την πρόκριση πήρε και η Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ απέναντι στην αυστριακή Τζούλια Γκράμπχερ με 6-2, 6-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα