Australian Open: «Ζεστάθηκε» η Σβιόντεκ, πέρασε και η Πεγκούλα

Newsroom
Australian Open: «Ζεστάθηκε» η Σβιόντεκ, πέρασε και η Πεγκούλα
Η Ιγκα Σβιόντεκ εμφάνισε το γνωστό της πρόσωπο και απέκλεισε σχετικά γρήγορα την Κολομβιανή Οσόριο.

Μετά το μέτριο (για τα δεδομένα της) πρώτο παιχνίδι, η Ιγκα Σβιόντεκ εμφάνισε το γνωστό καλό της πρόσωπο στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Μόλις… ζεστάθηκε, κέρδισε την Καμίλα Οσόριο με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και πέρασε χωρίς προβλήματα στον δεύτερο γύρο.

Η Οσόριο έπαιξε αρκετά καλά, ειδικά στο δεύτερο σετ, όπου δεν είχε και τίποτα να χάσει. Ομως η Σβιόντεκ ήταν αποτελεσματική σε ότι κι αν προσπαθούσε η αντίπαλός της.

Το βασικότερο πρόβλημα της Οσόριο ήταν τα τραγικά ποσοστά της σε κερδισμένους πόντους από πρώτο σερβίς (36%) καθώς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε τρομερές επιστροφές, με αποτέλεσμα να κερδίζει στη συνέχεια κι εύκολους πόντους. Η Σβιόντεκ είχε επίσης 19 winners και 16 αβίαστα λάθη.

Στον 3ο γύρο η Πολωνή θα αντιμετωπίσει είτε την Καναδή Μπιάνκα Αντρέσκου, είτε με την Ισπανία Κριστίνα Μπούκτσα.

Συνεχίζει η Πεγκούλα, εκτός η Κβίτοβα

Στον επόμενο γύρο είναι και η Τζέσικα Πεγκούλα η οποία αν και προβληματίστηκε στο δεύτερο σετ, κέρδισε με 2-0 την Αλιασάντρα Σάσνοβιτς (6-2, 7-6). Η Αμερικανίδα ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο, με προβάδισμα 5-4 και δικό της σερβίς, δέχτηκε break βάζοντας την πρόκριση σε περιπέτεια. Τελικά στο tie break η λύση ήρθε από ένα αβίαστο λάθος της αντιπάλου της (7-5 πήρε το tie break).

Στον επόμενο γύρο η Πεγκούλα θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ματς της Γκαντέτσκι με την Κόστιουκ.

Εκπληξη είχαμε στα -λίγα- πρωινά ματς που έγιναν λόγω βροχής, με τον αποκλεισμό της Κβίτοβα από την Καλίνινα (7-5, 6-4), με την Ουκρανή να περιμένει μία εκ των Κρεϊτσίκοβα και Μπουρέλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα