Australian Open: Στα προημιτελικά οι Σαμπαλένκα, Πλίσκοβα, εκτός συνέχειας η Καρολίν Γκαρσία

Newsroom
Australian Open: Στα προημιτελικά οι Σαμπαλένκα, Πλίσκοβα, εκτός συνέχειας η Καρολίν Γκαρσία
Η Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Australian Open, χωρίς να έχει χάσει σετ βρίσκεται στα προημιτελικά, εκτός συνέχειας η Καρολίν Γκαρσία.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει την εντυπωσιακή παρουσία της στο Australian Open, με τη Λευκορωσίδα να νικά την Μπελίντα Μπέντσιτς με 7-5, 6-2 και να προκρίνεται στα προημιτελικά.

Η 24χρονη ακόμα δεν έχει χάσει σετ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στο Australian Open, παρότι η Μπέντσιτς τη δυσκόλεψε στο 1ο. Η παίκτρια από την Ελβετία προηγήθηκε με 4-2, η Σαμπαλένκα πέρασε μπροστά με 5-4, 6-5 και στο κρίσιμο σημείο με break κατέκτησε το σετ.

Η Σαμπαλένκα για πρώτη φορά θα παίξει στα προημιτελικά του Australian Open, ενώ στην καριέρα της έχει τρεις ημιτελικούς σε Slam (Wimbledon 2021, US Open 2021, 2022).

«Ο τρόπος που δουλεύω τώρα και ο τρόπος που παίζω στο κορτ τώρα, είναι μια νέα αρχή, το επόμενο βήμα» δήλωσε η Σαμπαλένκα.

 

Αντίπαλός της για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά θα είναι η Ντόνα Βέκιτς. Η 26χρονη από την Κροατία σταμάτησε την πορεία της 17χρονης Λίντα Φρουχβίρτοβα επικρατώντας με 6-2, 1-6, 6-3 και θα παίξει σε προημιτελικό Grand Slam μετά αυτόν στο US Open το 2019.

Εκτός συνέχειας η Καρολίν Γκαρσία

Την έκπληξη της ημέρας πέτυχε η Μάγκντα Λινέτε, με την 30χρονη από την Πολωνία να νικά την Καρολίν Γκαρσία με 7-6(3), 6-4 και να αφήνει τη Γαλλίδα (Νο.4 στο ταμπλό) εκτός συνέχειας.

Η Λινέτε για πρώτη φορά εμφανίζεται σε προημιτελικά Grand Slam και απέναντί της θα βρει μια έμπειρη παίκτρια, την Καρολίνα Πλίσκοβα, που δείχνει να επανακάμπτει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η 30χρονη Τσέχα νίκησε την Κινέζα, Σουάι Ζανγκ με 6-0, 6-4 και προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Η Πλίσκοβα, φιναλίστ στο US Open το 2016 και στο Wimbledon το 2021, είχε 33 winners απέναντι στη Ζανγκ, τελειώνοντας τον αγώνα σε 55 λεπτά και ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα