Τσιτσιπάς: «Θα ήταν εύκολο να καταρρεύσω, αλλά το αρνήθηκα»

Newsroom
O Στέφανος Τσιτσιπάς σε φόρχαντ
Τι δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τις σκέψεις του, όταν δέχθηκε break στο 10ο game του 4ου σετ και πώς αντέδρασε, φθάνοντας στην τελική επικράτηση επί του Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο κρίσιμο σημείο στο 4ο σετ με αντίπαλο τον Τζόρνταν Τόμπσον έδειξε χαρακτήρα, ανέτρεψε τα δεδομένα, κατακτώντας το στο tie break και φθάνοντας στην πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Ελληνας τενίστας με το σκορ στο υπέρ του 5-4 σέρβιρε για τη νίκη, όμως δέχθηκε το break, με τον Αυστραλό να προσπερνά μετά στο 6-5, τον Τσιτσιπά να πηγαίνει το σετ στο tie break και εκεί να εξασφαλίζει τη νίκη.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το 10ο γκέιμ του 4ου σετ, ο Τσιτσιπάς είπε: «Ήρθε μια στιγμή που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και το momentum άλλαξε, ειδικά μετά το μπρέικ όταν σέρβιρα για το ματς. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, δεν ήταν πολλές οι φορές στην καριέρα μου που δεν μπόρεσα να κλείσω έναν αγώνα στο σερβίς μου.

Η πρόκληση για μένα εκεί ήταν να μην καταρρεύσω. Θα ήταν εύκολο να γίνει αυτό, αλλά το αρνήθηκα στον εαυτό μου. Ξέρω βαθιά μέσα μου πως είμαι καλύτερος απ' αυτό και πως μπορώ να χειριστώ δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί για πολλούς ανθρώπους αυτό που έκανα να φαινόταν βουνό, αλλά το έφερα ξανά στην ισοπαλία και εκτέλεσα το πλάνο μου εξαιρετικά στο τάι μπρέικ».


O Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στο Eurosport Greece είπε τα εξής

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα