Τσιτσιπάς: «Ο Φριτζ έχει πολλά όπλα και πρέπει να αμυνθώ καλά, έτοιμος να παλέψω»

Πηνελόπη Γκιώνη
tsitsipasstefanos
Για τον επόμενο αγώνα του στο Australian Open, με αντίπαλο τον Τέιλορ Φριτζ, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Μετά την πρόκρισή του στους «16» του Australian Open, ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε σίγουρος για τον εαυτό του, στη Συνέντευξη τύπου, και τόνισε πως στο επόμενο ματς με τον Τέιλορ Φριτζ θα πρέπει να είναι έτοιμος να παλέψει ανά πάσα στιγμή.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τσιτσιπάς αρχικά ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις στιγμές που θυμάται από το περσινό Australian Open, όταν είχε φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, και αν άρχισε ήδη να νιώθει τη σιγουριά και την άνεση που φαινόταν να έχει στην περσινή διοργάνωση:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσω στον τελικό (2023). Θυμάμαι μερικές στιγμές, κάποιες μεγάλες και συναισθηματικές στιγμές που αυτές έρχονται με τον αθλητισμό και μένουν μαζί σου για πάντα. Πέρυσι με τον Σίνερ παίξαμε ένα επικό ματς, το ίδιο και με τον Λεχέτσκα αλλά και η νίκη μου στον ημιτελικό απέναντι στον Κατσάνοφ ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα καθώς πέτυχα κάτι που δεν είχα πετύχει ξανά αφού είχα παίξει σε τρεις ημιτελικούς ακόμη πριν από αυτόν.

Προσεγγίζω αυτές τις καταστάσεις και τις εμπειρίες με αρκετή ταπεινότητα και πάντα προσπαθώ να γίνουν καλύτερες, να είναι πιο συναισθηματικές και να δημιουργήσω μεγαλύτερη δόξα γύρω από αυτές στο μυαλό μου. Ξέρετε, αυτές οι στιγμές, που προσπερνάς καταστάσεις και πηγαίνεις στο επόμενο επίπεδο του εαυτού σου ως παίκτης τένις, μετράνε πολύ για μένα».

 

Σε ερώτηση σχετικά με όσα τον βοηθούν να έχει ροή το παιχνίδι του και να αποδώσει άριστα, είπε: «Άνεση, αυτοπεποίθηση και ρυθμός. Είναι τα τρία πράγματα που νιώθω όταν βρίσκομαι σε ροή. Δεν ξέρω αν είναι ορατά αυτά στον κόσμο αλλά με βοηθούν να μένω στη στιγμή, να ξεχνάω οτιδήποτε άλλο μπορεί να απασχολεί το μυαλό μου και απλά να συγκεντρώνομαι σε αυτές τις στιγμές, στο παρόν. Κάποιες φορές, όταν παίζεις, είναι λογικό να αποσυνδεθείς γιατί βλέπεις κάτι ή μπαίνει στο μυαλό σου κάτι και δεν καταφέρνεις να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο κίτρινο χνουδωτό μπαλάκι που «πετάει» γύρω γύρω στο κορτ. Προσπαθώ να νιώσω το ματς, το μπαλάκι που έρχεται πάνω μου και να γίνω ένα μαζί του, πράγμα που με βοηθάει τις περισσότερες φορές».

Σχετικά με τον αγώνα που έπεται, όπου αντίπαλό του θα έχει τον Τέιλορ Φριτζ, ο Τσιτσιπάς απάντησε:

«Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί, έχει από τα καλύτερα σερβίς στο τουρ και πολύ δυνατά χτυπήματα, τρέχει πολύ καλά και επιστρέφει πολλές μπάλες, είναι πολύ σταθερός. Έχει πολλά όπλα και πρέπει να αμυνθώ καλά και να είμαι εκεί, έτοιμος να παλέψω κάθε στιγμή. Εδώ, στο Australian Open, είχαμε παίξει ένα μεγάλο παιχνίδι και είναι μία από τις μεγαλύτερες αναμνήσεις μου από το τουρνουά. Η ένταση που είχα σε εκείνο τον αγώνα ήταν εντυπωσιακή και ελπίζω να την επαναλάβω και σε αυτό το ματς».

Ο αγώνας μεταξύ του Τσιτσιπά και του Φριτζ είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα