Australian Open: Εκλεισε το μεγάλο ματς της Σαμπαλένκα με Γκοφ

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Σαμπαλένκα χαιρετάει το κοινό
Η Αρίνα Σαμπαλένκα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ και θα παίξει στον ημιτελικό με την Κόκο Γκοφ σε ένα σπουδαίο ματς.

Ο ημιτελικός, που θα είναι σαν… τελικός, κλείδωσε στο ταμπλό των γυναικών του Australian Open.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα… ξεπάστρεψε την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, στο πιο δύσκολο τεστ που θα έχει σε όλο το τουρνουά, όπου θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Το ματς

Μετά τα πρώτα δύο αναγνωριστικά games, η Σαμπαλένκα ανέβασε στροφές και έφτασε σε δύο συνεχόμενα break, για να προηγηθεί 4-1. Η Κρεϊτσίκοβα βρήκε ωστόσο τριπλό break point από αβίαστα και διπλά λάθη της Λευκορωσίδας και πήρε πίσω το ένα από τα δύο break. Δεν αρκούσε όμως, αφού το Νο2 του κόσμου και κάτοχος του τίτλου, έκανε το τρίτο της break στο σετ και σέρβιρε για την κατάκτησή του, κάτι που τελικά κατάφερε με 6-2.

Η Κρεϊτσίκοβα έτσι κλήθηκε για τρίτη φορά στην διοργάνωση να επιστρέψει από 1-0 κάτω στα σετ, μόνο που αυτή τη φορά έπρεπε να το κάνει απέναντι στην κάτοχο του τίτλου.

Και η Σαμπαλένκα δεν είχε όρεξη για αστεία… Εσπασε για 4η φορά το σερβίς της και προηγήθηκε με 3-1, με την Κρεϊτσίκοβα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ακολούθησε άλλο ένα break, με την Σαμπαλένκα να βγάζει απίθανες άμυνες και την Κρεϊτσίκοβα να συνεχίζει τα λάθη, όμως, όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει πίσω το ένα από τα δύο break, μειώνοντας σε 4-2.

Στο 4-3 η Σαμπαλένκα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και τελείωσε το ματς στο σερβίς της Τσέχας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα