Τσιτσιπάς στο Gazzetta: «Δεν κοιτάω τους αντιπάλους, κοιτάω μόνο το Στέφανο»

Δήμος Μπουλούκος
Τσιτσιπάς στο Gazzetta: «Δεν κοιτάω τους αντιπάλους, κοιτάω μόνο το Στέφανο»
Το Gazzetta παρακολούθησε από κοντά τη νίκη - ρεβάνς του Τσιτσιπά επί του Αμερικανού Τιαφόε με 2-0 σετ και την πρόκριση στον 3ο γύρο και μίλησε με τον Στέφανο, για το Ολυμπιακό τουρνουά, το στόχο του και το διπλό με την Μαρία Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε με αυτοπεποίθηση και «καθάρισε» εύκολα τον Αμερικανό Τιαφόε με 2-0 σετ, σε αγώνα που ουσιαστικά αποτέλεσε ρεβάνς της ήττας στον πρώτο γύρο του Γουϊμπλεντον. Η αυτοπεποίθηση αυτή φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε μετά στο Gazzetta και στους Ελληνες απεσταλμένους στο Τόκιο, δείχνοντας αποφασισμένος για κάτι καλό στο Ολυμπιακό τουρνουά. «Ξεκίνησα καλά, ξεκίνησα δυναμικά και συγκεντρωμένος από το πρώτο game του αγώνα, έπαιξα για να μείνω στο Ολυμπιακό τουρνουά. Ανέβαζα το παιχνίδι μου στο πρώτο σετ, ήταν μία ψυχολογική μάχη που κέρδισα από την αρχή του αγώνα».

Στο δεύτερο σετ, ο Τιαφόε έδειξε να απειλεί κάπως τον Στέφανο, αλλά όπως μας είπε, δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. «Σκέφτομαι μόνο θετικά, δεν μου πέρασε τίποτα αρνητικό από το μυαλό. Ηξερα ότι μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζα καλό τένις και αν κράταγα αυτό το επίπεδο, δεν θα χρειαζόταν να ανησυχώ για τίποτα. Δεν πήρα κάποια breaks που μου δόθηκαν αλλά ένιωθα καλά με το σώμα μου, ένιωθα καλά με τις σκέψεις μου μέσα στο γήπεδο, οπότε δεν είχα τίποτα να φοβηθώ».

Ο Ελληνας τενίστας δεν ασχολείται με τους αντιπάλους του. Επικεντρώνεται μόνο στο παιχνίδι του και τον εαυτό του: «Ο πρώτος αγώνας σε οποιοδήποτε τουρνουά δεν είναι εύκολος. Θέλει χρόνο για να συνηθίσεις και τις καιρικές συνθήκες αλλά και ότι καινούργιο βρεις. Αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεσαι. Δεν κοιτάω τους αντιπάλους, δεν θέλω να ξέρω, κοιτάω μόνο τον Στέφανο

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τους αγώνες στο διπλό μικτό με τη Μαρία Σάκκαρη και τόνισε ότι δεν τον ενοχλούν τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είναι κάτι που του αρέσει. «Η συμμετοχή στο διπλό, είναι κάτι που και οι δύο θέλουμε, πρέπει να αποδεχθούμε την ενδεχόμενη επιβάρυνση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγει κάτι καλό».

Τέλος, δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ειλικρινά μου αρέσει η διοργάνωση, είναι ωραίο που είμαστε όλοι στο Ολυμπιακό Χωριό. Το κλίμα είναι μοναδικό και είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για το άθλημα, που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα