Ολυμπιακοί Αγώνες, Τσιτσιπάς: Στόχος το μετάλλιο με... συνοδοιπόρο το τρίτο καλύτερο ποσοστό στο χώμα

tsitsipas_tennis_olympicgames
Η... αύρα του Roland Garros στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα χαρακτηριστικά αυτής που δίνουν το boost στον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση του πολυπόθητου μεταλλίου με τα ελληνικά χρώματα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους αγώνες του τένις να λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Roland Garros και συνάμα στην αγαπημένη επιφάνεια του Έλληνα τενίστα.

Ο 25χρονος τενίστας, καιρό τώρα, έχει θέσει υψηλά τον πήχη για τους αγώνες στην γαλλική πρωτεύουσα, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο μεγάλος του στόχος είναι ν' ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει ένα μετάλλιο με τα ελληνικά χρώματα.

Ο Νο.12 του κόσμου και Νο.8 του ταμπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρα από την τεράστια επιθυμία αλλά και το αβαντάζ που του δημιουργεί η χωμάτινη επιφάνεια, κατέχει ένα πολύ καλό ποσοστό νικών στο χώμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας αθλητής έχει το τρίτο καλύτερο - φετινό - ποσοστό νικών στο χώμα, ανάμεσα στους τενίστες που αποτελούν την δεκάδα του Ολυμπιακού ταμπλό στους άνδρες. Αναλυτικότερα, ο Τσιτσιπάς φέτος έχει αγωνιστεί 24 φορές σε χωμάτινη επιφάνεια, μετρώντας 19 νίκες και πέντε ήττες με ποσοστό 79,2%.

Οι δύο τενίστες που προσπερνούν τον Στέφανο Τσιτσιπά στη σχετική λίστα, κατά 0,8%, είναι οι φιναλίστ του φετινού Roland Garros. Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχουν ποσοστό νικών 80,0%, με τον Γερμανό να έχει 20 νίκες σε 25 αγώνες και ο Ισπανός να μετρά 12 νίκες σε 15 αναμετρήσεις.

Μάλιστα, στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκεται και ο αθλητής που τον απέκλεισε στα court όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Φυσικά, αναφερόμαστε στον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος με straight set νίκη απέκλεισε στα προημιτελικά του Roland Garros τον Στέφανο Τσιτσιπά και έφτασε έως το τέλος του τουρνουά το οποίο και κατέκτησε απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Αναλυτικά η δεκάδα της σχετικής λίστας:

  1. Αλεξάντερ Ζβέρεφ 20-5 (80,0%)
  2. Κάρλος Αλκαράθ 12-3 (80,0%)
  3. Στέφανος Τσιτσιπάς 19-5 (79,2%)
  4. Κάσπερ Ρουντ 21-6 (77,8%)
  5. Νόβακ Τζόκοβιτς 10-3 (76,9%)
  6. Τόμι Πολ 7-3 (70,0%)
  7. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (69,2%)
  8. Τέιλορ Φριτζ (68,4%)
  9. Άλεξ Ντε Μινόρ (66,7%)
  10. Ουγκό Ουμπέρ 4-6 (40,0%)

Πέραν της παραπάνω λίστας, η οποία αναμφίβολα σημαίνει πολλά για τον Έλληνα τενίστα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στα court του Grand Slam όπου έχει φτάσει έως το τέλος της διαδρομής με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να του στερεί τον πρώτο Major τίτλο της καριέρας του.

Στο Παρίσι, ο κάτοχος του φετινού τουρνουά στο Μονακό, και πιο συγκεκριμένα στο Roland Garros παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σταθερότητα. Σημαντικό ν' αναφερθεί πως η χειρότερη πορεία του Έλληνα τενίστα, από το 2020 και μετά στο γαλλικό όπεν, είναι στον 4ο γύρο το 2022. Το 2020 βρέθηκε στα ημιτελικά, το 2021 στον τελικό και ένα σετ μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και τις χρονιές 2023 - 2024 έφτασε έως τα προημιτελικά. Οι πορείες αυτές σε συνδυασμό με τα προηγούμενα έτη έχουν δώσει στον Στέφανο Τσιτσιπά το ρεκόρ 26 νικών και 8 ηττών στο εν λόγω τουρνουά.

Τα παραπάνω στοιχεία και η τοποθεσία στην οποία θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δίνουν στον Στέφανο Τσιτσιπά την ώθηση που χρειάζεται για να κυνηγήσει, ένα από τους μεγαλύτερους πόθους της καριέρας του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου με τα χρώματα της Ελλάδας.

@Photo credits: Ευαγγελία Λώλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα