Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Σάκκαρη: Στο Παρίσι ψάχνει την ευκαιρία

Δημήτρης Μύτικας
sakkari_tennis_olympicgames
Η ευκαιρία της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και ο... χαρακτήρας της διοργάνωσης που επιτρέπει στην Ελληνίδα να βλέπει βάθρο.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο Παρίσι για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Ελληνίδα να έχει μπροστά της μία καλή ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση.

Όπως και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, έτσι και για την Μαρία Σάκκαρη στόχος είναι η άνοδος στο βάθρο και η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η 29χρονη, σε σχέση με τον συμπαίκτη της στο μικτό διπλό, δεν το... φωνάζει αλλά και για εκείνη το να κρεμάσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο λαιμό, φορώντας τα ελληνικά χρώματα αποτελεί διακαής πόθος.

Πριν την πρεμιέρα της Νο.7 στον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Gazzetta.gr αναλύει τους λόγους που η Μαρία Σάκκαρη έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μακριά στο τουρνουά και να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ηχηρές απουσίες στο γυναικείο ταμπλό

Είναι αλήθεια πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αναφορικά με το γυναικείο ταμπλό, οι απουσίες είναι αρκετές και ηχηρές.

Η αλλαγή από γρασίδι σε χώμα ανάγκασε πολλές αθλήτριες ν’ αποφασίσουν την αποχή τους από το μεγάλο γεγονός στην γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, αιτιολόγησαν την απόφαση αυτή, λέγοντας πως η αλλαγή στις επιφάνειες ενδεχομένως να επιβαρύνει το σώμα και με το τελευταίο τέταρτο της σεζόν να ακολουθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκριναν σωστό να μην λάβουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Κάποια ονόματα, των οποίων η απουσία είναι τρανταχτή είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Ονς Ζαμπέρ. Δυστυχώς, η λίστα δεν σταματάει εκεί, μιας και οι Ριμπάκινα - Βοντρούσοβα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν πλήρως τους τραυματισμούς τους και να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο μεγαλύτερο αθλητικό event της τετραετίας.

Το γεγονός αυτό έδωσε στην Μαρία Σάκκαρη τη δυνατότητα ενός καλού πλασαρίσματος στην κλήρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη. Η Ελληνίδα τενίστρια κληρώθηκε σε βατό μονοπάτι με… κινδύνους, με την Κόκο Γκοφ να είναι η πιθανή αντίπαλος της στα προημιτελικά. Αναμφίβολα, η οκτάδα θα είναι και το μεγαλύτερο… στοίχημα για την 29χρονη αθλήτρια, καθώς μια νίκη θα την φέρει κοντά στο βάθρο.

Απέναντι στην σημαιοφόρο των ΗΠΑ η Μαρία Σάκκαρη έχει το πάνω χέρι στο H2H, με 5 νίκες έναντι τριών ηττών, με τις δυο αθλήτριες να μετρούν από μια νίκη σε χωμάτινη επιφάνεια στα μεταξύ τους.

Μετά από την χαμηλή… πτήση της Σάκκαρη στα court του Roland Garros της παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία να κάνει ένα καλό restart και υπο το βλέμμα του νέου της προπονητή να κάνει ένα από τα όνειρα της πραγματικότητα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιτρέπουν «εκπλήξεις»

Σαφέστατα το να φτάσει στο βάθρο η Μαρία Σακκαρη τη δεδομένη εποχή, λόγω της κακής της αγωνιστικής κατάστασης, μοιάζει με έκπληξη.

Είναι αποδεκτό πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά το εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν έριξε την απόδοση της αρχής γενομένης από τις εγκαταστάσεις του τουρνουά που θα αγωνιστεί αυτές τις ημέρες, όπου αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Αυτό σίγουρα αποτελεί... εμπόδιο για εκείνη, κυρίως ως προς την ψυχολογία, αλλά με τίποτα δεν καταδικάζει καταστάσεις.

Η Νο.7 του ταμπλό βρίσκεται σε μια διοργάνωση, όπου οι… εκπλήξεις επιτρέπονται, κάτι το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και στο παρελθόν με την Μπένσιτς να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο, την τενίστρια από την Χιλή Μόνικα Πούιγκ να ακούει τον ύμνο της χώρας της το 2016 στο Ρίο και την Ντεμετιέβα να αναδεικνύεται χρυσή Ολυμπιονίκης στα court του Πεκίνου.

Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για την Μαρία Σάκκαρη, το οποίο θα είναι τεράστιος σύμμαχος κατά την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και κάτι σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί: Η Ελληνίδα τενίστρια είναι η μόνη, η οποία έχει κερδίσει το… μεγαθήριο του γυναικείου ταμπλό, Ίγκα Σβιόντεκ, στις εγκαταστάσεις του γαλλικού όπεν. Από τότε, η Πολωνή αθλήτρια τρέχει σερί 22 νικών στα court του Roland Garros μαζί με αυτή της πρεμιέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

@Photo credits: Ευαγγελία Λώλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα