Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Μπεργκς - Τσιτσιπάς 1-2: Τα... χρειάστηκε, αλλά προκρίθηκε (vids)

Δημήτρης Μύτικας
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και χρειάστηκε να επανέλθει μετά από ένα κακό δεύτερο σετ, πήρε τη νίκη κόντρα στον Ζίζου Μπεργκς με 7-6(6), 1-6, 6-1 για να προκριθεί στον επόμενο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Ζίζου Μπεργκς με 7-6(6), 1-6, 6-1 στον πρώτο γύρο του τουρνουά.

Ανταγωνιστικό πρώτο σετ και tie-break

Το εναρκτήριο σετ του ματς ήταν αρκετά ανταγωνιστικό με τους δύο τενίστες να κρατούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους. Πρώτος που ξεκίνησε τον... χορό των breaks ήταν ο Βέλγος, ο οποίος «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα για το 3-2. Βέβαια, το προβάδισμα του Μπεργκς κράτησε για λίγο, μιας και ο Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το break του αντιπάλου του.

Αυτά ήταν τα μόνα breaks του σετ, με τους δύο αθλητές να είναι αποτελεσματικοί με τις μπάλες στα χέρια. Το γεγονός αυτό οδήγησε το σετ στο tie-break. Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε το set point του Βέλγου (6-5) και με τρεις συνεχόμενους πόντους πήρε προβάδισμα στο ματς.

Ηχηρή αντίδραση από τον Μπεργκς

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Ζίζου Μπεργκς. Ο Βέλγος τενίστας κράτησε το σερβίς του στο πρώτο service game και με ένα break διπλασίασε τα games του (2-0). Το 3-0 ήρθε άμεσα, με τον Τσιτσιπά να παίρνει το πρώτο game του στο σετ (3-1).

Ωστόσο, ο Μπεργκς πραγματοποίησε ακόμη ένα 3-0 σερί, με δύο holds και ένα break, για να διαμορφώσει το τελικό 6-1 στο σετ και να στείλει το ματς σε decider.

Απάντησε με το ίδιο... νόμισμα ο Τσιτσιπάς

Με το μομέντουμ να είναι υπέρ του Μπεργκς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειαζόταν... αφύπνιση. Ο Έλληνας ξεκίνησε πολύ καλά το σετ και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο ένα game μακριά από την κατάκτηση του σετ (5-0). Ο Βέλγος στο 6ο game παρέτεινε για λίγο τη νίκη του Έλληνα, μειώνοντας σε 5-1 για να έρθει στη συνέχεια το 6-1 και το τέλος του σετ και συνάμα του αγώνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα