Τσιτσιπάς: «Έκανα ματ με τη βασίλισσα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε έναν ύπουλο ύφαλο και πιστεύει ότι ξαναβρήκε τη χαμένη του ευεξία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη κρατώντας στο χέρι τον μαύρο βασιλιά του Βέλγου Ζιζού Μπεργκς. «Ειδικά στο χώμα, το τένις στο χώμα είναι σαν να ένα παιχνίδι σκάκι», εξήγησε. «Δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις τα καλύτερα χτυπήματα στο τένις για να κερδίσεις. Πρέπει να φροντίσεις ώστε να φέρεις όλα τα πιόνια σου στο σωστό σημείο, ώστε να πετύχεις το ματ με τη βασίλισσά σου», είπε.

Απέναντι στον -συνομήλικό του- Βέλγο, ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε σχεδόν δύο ώρες για να χτίσει τη σκακιέρα όπως ήθελε. «Η τακτική μου στα πρώτα δύο σετ ήταν παθητική. Πρώτη φορά μπαίνω τόσο χλιαρά στο Ρολάν Γκαρός. Δεν ήμουν ο πραγματικός εαυτός, δεν ήμουν ο αληθινός Στέφανος. Κάποια στιγμή, ένιωσα απελπισμένος…».

Ο αγώνας με τον δημοφιλή Βέλγο άλλαξε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, μετά από το άστοχο smash που θα έδινε στον Μπεργκς το προβάδισμα με «μπρέικ». «Έπειτα ένιωσα το παιχνίδι μου να ανοίγει», είπε ο Τσιτσιπάς. «Στο τρίτο σετ καθάρισε το μυαλό μου, διάβαζα σωστά το γήπεδο και άρχισα επιτέλους να νιώθω ευεξία. Εάν παίξω έτσι στους επόμενους αγώνες, ναι, μπορώ να φτάσω ψηλά. Κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν το κρύβω».

Ο Τσιτσιπάς θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του μία μέρα μετά την Τελετή Λήξης του Παρισιού. «Η πορεία μου εδώ εξαρτάται από εμένα και από κανέναν άλλον», λέει. «Από τη διάυγειά μου και από το μυαλό μου. Το χώμα μου ταιριάζει πολύ και το Ρολάν Γκαρός με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα, αφού το έχω συνδυάσει με θετικές αναμνήσεις. Μετά από αυτή τη νίκη, νιώθω φανταστικά. Όταν μπαίνω στη ζώνη, όπως λένε, δεν αφήνω τον αντίπαλο να παίξει το παιχνίδι του. Εάν μολαταύτα εκείνος παίξει καλύτερα, με γεια του και χαρά του να με νικήσει».

Ο Μπεργκς κέρδισε θερμό χειροκρότημα από τους Γάλλους, αλλά έμεινε με άδεια χέρια. «Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα τον κερδίσω τον Στέφανο», έλεγε. Το κοντέρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις γράφει πια 0-3 υπέρ του Έλληνα. «Κατάγεται από τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι λογικό να θέλει τη διάκριση. Γι’ αυτό και κατεβαίνει και στο απλό και στο διπλό και στο μικτό διπλό».

Ο Στέφανος σκεφτόταν και τον αδελφό του τον Πέτρο, ο οποίος κέρδισε ένα …ουρανοκατέβατο εισιτήριο για το ταμπλό των Ανδρών. «Ήταν μαγευτικό αυτό που του συνέβη. Ελπίζω ότι θα τον κάνει να σκεφτεί την επιστροφή του στο απλό, αφού τα τελευταία 2-3 χρόνια παίζει μόνο διπλά. Ίσως ήταν μία αφετηρία για νέο ξεκίνημα».

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ολλανδό Τάλον Χρίεκσποορ με 2-6, 3-6 και αποκλείστηκε. Η αποχώρηση του Βρετανού Κάμερον Νόρι ήταν αυτή που του άνοιξε την πόρτα, αλλά ο Πέτρος δεν είχε χρόνο ούτε για να το σκεφτεί. Τέσσερις ώρες αργότερα, βρισκόταν στο γήπεδο με τη ρακέτα στο χέρι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα