Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τιτανομαχία έβγαλε νικητή τον Τζόκοβιτς κόντρα στον Ναδάλ

Newsroom
djokovic-nadal
Σε μια αναμέτρηση με άρωμα Roalnd Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ με 2-0 σετ και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Τέλη Ιουλίου και το κατάμεστο «Philippe-Chatrier» θύμιζε Roland Garros για μία συνάντηση όχι από τα πολύ παλιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ με 6-1, 6-4 για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο μονό ανδρών.

Αυτή ήταν η 60ή συνάντηση των δύο θρύλων και η 2η σε επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη του Ναδάλ στα προημιτελικά των Αγώνων στο Τόκιο.

Η τελευταία τους αναμέτρηση στο tour ήταν πριν από δύο χρόνια στα προημιτελικά του Roland Garros, όταν ο Ναδάλ επικράτησε με 3-1 σετ.


O Τζόκοβιτς κυριάρχησε στο 1ο σετ, όταν προηγήθηκε με 4-0 κι έφθασε με άνεση στο 6-1. Στο 2ο σετ έγινε ντέρμπι, ο Ναδάλ επέστρεψε από το 1-4, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως ο Τζόκοβιτς πήρε τα δύο επόμενα games, κατακτώντας τη νίκη και την πρόκριση. Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντόμινικ Κέπφερ και Ματέο Αρνάλντι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα