Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Σάκκαρη: Το χαμόγελο της και στο βάθος... Ναδάλ

H Σάκκαρη στον αγώνα με τη Γιουάν
Η Μαρία Σάκκαρη έχει χάσει μόλις 4 γκέιμ στους πρώτους δύο αγώνες της. «Δεν υπάρχει βατό μονοπάτι προς τη διάκριση», υποστηρίζει. Αποστολή στο Παρίσι - Νίκος Παπαδογιάννης.

Χθες, η Μαρία Σάκκαρη έκανε περίπου 1 ώρα να εμφανιστεί μπροστά στους -ελάχιστους- Έλληνες δημοσιογράφος μετά τον αγώνα της, αφού τη σταμάτησε καθ’ οδόν μία στρατιά από ξένους στη μικτή ζώνη. Σήμερα, είχαμε ταυτόχρονη άφιξη.

Την ώρα που συντονίζαμε τους υπολογιστές μας για να παρακολουθήσουμε τον προημιτελικό της Δώρας Γκουντούρα, η Σάκκαρη έφτασε σβέλτη και γελαστή μπροστά μας. Αυτή τη φορά, κανένας ξένος δεν είχε μάτια για τη χαμογελαστή Ελληνίδα. Άπαντες, δίκαιοι και άδικοι, ευπρόσωποι κι απρόσωποι, είχαν στήσει καρτέρι στον Ράφα Ναδάλ.

«Μια ερώτηση στα γρήγορα, σιλβουπλέ, γιατί η Μαρία δεν έχει χρόνο. Πρέπει να ετοιμαστεί για το μικτό διπλό», παρακάλεσε η ξινή υπεύθυνη της μικτής ζώνης. Λες και δεν το ξέραμε.

Λοιπόν; Τι λέγαμε;

«Συγγνώμη, περίμενα να ανοίξετε το κινητό για να κάνετε εγγραφή. Το γράφετε; Α, στο μυαλό; Προχωράμε λοιπόν. Είμαι χαμογελαστή, ναι. Γιατί να μην είμαι; Κερδίζω τους αγώνες μου και ταυτόχρονα είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Aισθάνομαι δυνατή και το χαμόγελο είναι η απόδειξη».

Απέναντι στο νούμερο 40 του Κόσμου, τη φορμαρισμένη Κινέζα Γιούε Γιουάν, η Σάκκαρη είχε 79 % κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (15/19) και 62% στο δεύτερο (13/21), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 9 ευκαιρίες για break. Στο λιοπύρι του Γηπέδου 14, υπέπεσε σε μόλις 8 αβίαστα λάθη, έναντι 14 της Κινέζας, ενώ είχε και 14 winners. Στους δύο εναρκτήριους αγώνες της, η Σάκκαρη έχει χάσει μόνο 4 γκέιμ!

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι για εμάς τους αθλητές και αθλήτριες το Ολυμπιακό τουρνουά είναι σαν οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, έστω με διαφορετική ατμόσφαιρα. Με ρωτάτε αν είναι πιο βατός ο δρόμος προς διάκριση στο απλό ή στα διπλά. Η απάντησή είναι ότι δεν υπάρχει βατός δρόμος! Είμαι στους 16 και όλοι οι αγώνες στο εξής θα είναι δύσκολοι. Και, όχι, δεν αποτελούν έξτρα καταπόνηση τα διπλά. Τον έχουμε συνηθίσει αυτόν τον ρυθμό».

Η Μαρία έφυγε τροχάδην προς τα αποδυτήρια των αθλητών πριν προλάβουμε να την ενημερώσουμε για τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα. Ο αγώνας του παρτενέρ της στο διπλό, Στέφανου Τσιτσιπά, βέβαια, απείχε 1,5 ώρα στον παρισινό ορίζοντα. Στο βάθος της μικτής ζώνης, δεκάδες μπλοκαρισμένοι Ισπανοί συνάδελφοι τσακώνονταν με τους θηριώδεις Γάλλους σεκιουριτάδες σε απροσδιόριστη γλώσσα. Άλλη μία συνηθισμένη μεσημέρι στο «Ρολάν Γκαρός».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα