Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Μπάεζ - Τσιτσιπάς 0-2: Πάτησε γκάζι και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Στέφανος

tsitsipas
Την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Σεμπάστιαν Μπάεζ με 7-5, 6-1. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα ο Τζόκοβιτς

Μπορεί στο πρώτο σετ να μην... έλαμψε με την απόδοσή του, αλλά στο δεύτερο σετ απέδειξε γιατί ήταν το φαβορί κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπάεζ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 7-5, 6-1 κόντρα στον Αργεντινό και προκρίθηκε στα προημιτελικά των ανδρών στο τένις των Ολυμπιακών Αγώνων. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 7-5, 6-3 του Κέπφερ.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος δέχθηκε στο πρώτο του service game το break από τον Αργεντινό. Ο Μπάεζ πήρε διαφορά ενός break με τον Έλληνα να βρίσκει προσωρινά το break back (2-2). Βέβαια, ο Μπάεζ έκανε άμεσα νέο break για το 3-2 και πήρε διαφορά δύο games (4-2).

Το πρώτο σετ κύλησε με τον Αργεντινό μπροστά και στο 10ο game να σερβίρει για να πάρει το σετ. Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μεγάλο break, αρνούμενος να χάσει το σετ (5-5). Κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια για το 6-5, στέλνοντας τον Μπάεζ να σερβίρει για να κρατηθεί στο σετ. Γι' ακόμη μία φορά ο Έλληνας πέτυχε το break για να πάρει το σετ με 7-5.

Η κατάκτηση του πρώτου σετ έδωσε μομέντουμ στον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα να πατάει γκάζι. Μέσα σε 27 λεπτά ο 25χρονος βρέθηκε να προηγείται με 5-0 και ο Μπάεζ να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο Αργεντινός με τις μπάλες στα χέρια παρέτεινε τη νίκη του Νο.12 στον κόσμο, με το 7ο game στο δεύτερο σετ να είναι το τελευταίο στο ματς (6-1), με τον Τσιτσιπά να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στην οκτάδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα