Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Σάκκαρη στο Gazzetta: «Ένα δωμάτιο για τρία μετάλλια»

sakkari_olympic_games
Η Μαρία Σάκκαρη αφήνει πίσω της τη συννεφιά του διμήνου που προηγήθηκε και δηλώνει έτοιμη και ικανή να μείνει στο Παρίσι «μέχρι το τέλος». Παρίσι, αποστολή: Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε ένα δύσκολο δίμηνο, με αναποδιές, αλλαγές προπονητών και απρόσμενες ήττες. Η πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως, τη βρήκε χαμογελαστή και δυνατή. Ο αγώνας με τη σημαιοφόρο του Μαυροβουνίου, Ντάνκα Κόβινιτς, εξελίχθηκε σε βόλτα στην παρισινή λιακάδα: 6-0, 6-1.

«Όλα αυτά που πέρασα θέλω να τα αφήσω πίσω μου», είπε η ίδια στο Gazzetta. «Ήρθα στο Παρίσι με μοναδικό στόχο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Δεν είναι η Μαρία Σάκκαρη αυτή που μπαίνει στο γήπεδο, αλλά η Ελλάδα. Νιώθω πολύ χαρούμενη, ως μέλος αυτής της ομάδας. Είμαστε 100 άξιοι αθλητές και δεν ξεχωρίζει κανένας, έστω και λίγο. Γιατί λοιπόν να μη χαμογελάω;»

Η Σάκκαρη έχει λιώσει τις σόλες της στα γήπεδα του «Ρολάν Γκαρός» και κάποτε (2021) έφτασε μία ανάσα από τον τελικό. «Τώρα, όμως, τα αισθάνομαι διαφορετικά. Σήμερα είχα πάρα πολύ άγχος. Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, αλλά στόχος μου είναι να μείνω εδώ μέχρι το τέλος».

Και πώς ξεπερνάει κάποιος την κρίση αυτοπεποίθησης; Υπάρχει μυστικό;

«Έχω δουλέψει πολύ στο πνευματικό κομμάτι και έχω επενδύσει σε αυτό. Με κάνει όχι μόνο καλύτερη τενίστρια, αλλά και καλύτερο άνθρωπο. Η πνευματική ετοιμότητα με βοηθάει να παίρνω σωστές αποφάσεις και εκτός γηπέδου. Έχω και την εμπειρία, τώρα. Το 2021 στο Τόκιο οι Αγώνες έγιναν χωρίς θεατές, αλλά εδώ όλα είναι υπέροχα».

Η 28χρονη Σάκκαρη μένει στο ίδιο δωμάτιο, όχι μόνο με την παρτενέρ της στο διπλό Δέσποινα Παπαμιχαήλ, αλλά και με τη Δώρα Γκουντούρα (ξιφασκία) και με την Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο). «Τρία μετάλλια, να μη πω τέσσερα, χα χα»!

Αυτή η συνύπαρξη και διάδραση τις βοηθάει όλες. «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει στα αθλήματα των κοριτσιών. Όλους τους αγώνες τους δίνουν την ίδια μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ένα κακό ξύπνημα μπορεί να σου κοστίσει τους κόπους τεσσάρων ετών! Η Δώρα πρέπει να κερδίσει έξι αγώνες για να κερδίσει μετάλλιο. Μου είναι πολύ χρήσιμο, να βλέπω πώς προπονούνται, πώς προετοιμάζονται, αθλήτριες και αθλητές από άλλα σπορ. Μίλησα πολύ και με τα κορίτσια του πόλο, με τους μπασκετμπολίστες, με όλους. Τρομερά παιδιά έχει η ομάδα μας, πολύ ευγενικά, όλα με τον καλό το λόγο. Βλέπω άλλωστε και τη μητέρα μου (σ.σ.: Αγγελική Κανελλοπούλου), πόσο καλές σχέσεις έχει διατηρήσει με τους παλιούς συναθλητές της. Οι Έλληνες θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι, που έχουν τέτοιους αθλητές. Μακάρι να μπορέσουν να μας δουν όσο γίνεται περισσότεροι».

Μιλούσαμε στη Σάκκαρη στον ενικό, αλλά εκείνη, ευγενέστατη, μας απαντούσε στον πληθυντικό. «Από σεβασμό και μόνο», εξήγησε. «Αν και σας ξέρω, εσάς. Σας είδα στο ντοκυμαντέρ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σωστά;»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα