Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Έβανς - Τσιτσιπάς 0-2: Βελτιωμένος πήρε το εισιτήριο για τους "16"

tsitsipas_olympiakoi_agones
Με πολύ καλή εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στη φάση των "16" των Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας του Ντάνιελ Έβανς με 6-1, 6-2.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω το χθεσινό παιχνίδι των δύο προσώπων κόντρα στον Ζίζου Μπεργκς και απέναντι στον Ντάνιελ Έβανς έκανε μία πειστική εμφάνιση παίρνοντας τη νίκη με 6-1, 6-2 για να πάρει την πρόκριση στη φάση των "16" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας τενίστας μετέτρεψε το πρώτο σετ σετ μονόλογο. Ο 25χρονος είχε τον απόλυτο έλεγχο και με το σερβίς του να ξεπερνάει το 80% σε ποσοστό ήταν πολύ βατό γι' αυτόν να πάρει προβάδισμα στο ματς (6-1). Σε αυτό, βέβαια, βοήθησαν και τα λάθη του Έβανς με τον Βρετανό να κάνει ένα διπλό λάθος και να χάνει τη βασική γραμμή παραχωρώντας δύο breaks.

Στο δεύτερο σκέλος του ματς, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας πολύ νωρίς το break (2-1), το οποίο εκμεταλλεύτηκε με hold για το 3-1. Ο Έβανς από τη μεριά του δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, με τον εκνευρισμό να τον επηρεάζει αρκετά. Ο Νο.58 του κόσμου κράτησε στο 5ο game το σερβίς του (3-2), δεχόμενος στη συνέχεια το 3-0 σερί από τον Έλληνα τενίστα για το τελικό 6-2. Στη φάση των "16" ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Μπάεζ - Χασάν.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κι άλλες υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα για μικτό διπλό, όπου μαζί με την Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν το ολλανδικό ζευγάρι Ντέμι Σουρς και Γουέσλεϊ Κουλχοφ για τον 1ο γύρο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα