Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-0: Χάθηκε από... ρομπότ το όνειρο του βάθρου

Δημήτρης Μύτικας
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε απέναντι του τον βιονικό Νόβακ Τζόκοβιτς και έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 6-3, 7-6(3) και όποιες ελπίδες είχε για την άνοδό του στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και βρέθηκε τρεις πόντους μακριά από την ισοφάριση στα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση και να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με σκορ 6-3, 7-6(3).

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Τζόκοβιτς

Το εναρκτήριο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να μένουν στο σερβίς τους και τον Τζόκοβιτς να παίρνει το προβάδισμα στην δεύτερη αλλαγή πλευράς (2-1).

Στο τέταρτο game ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το διπλό break point (15/40) και με τη δεύτερη ευκαιρία (30/40) κατάφερε να... σπάσει το σερβίς του Έλληνα για το 3-1. Μάλιστα, ο Νόλε έκανε το hold στο επόμενο game για το 4-1 στο πρώτο σετ.

Το break του Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να πάρει πίσω ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με συνέπεια ο Νο.2 του κόσμου να παίρνει προβάδισμα στον προημιτελικό με 6-3.

Τρία set point για Τσιτσιπά και Επική επιστροφή Τζόκοβιτς

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Έλληνας τενίστας πολύ νωρίς βρέθηκε με δύο γκείμ διαφορά, κάνοντας μπρέικ στο πρώτο service game του Τζόκοβιτς (2-0). Με hold ο 25χρονος έκανε το 3-0 για να μειώσει ο Σέρβος στο αμέσως επόμενο game (3-1), ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο.

O Έλληνας τενίστας είχε ακόμη ένα break στην φαρέτρα του (4-1), ωστόσο ο Νο.2 του κόσμου κατάφερε να πάρει το πάρει πίσω για το 4-2. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε τον Σέρβο να σερβίρει για να μείνει στο σετ, και στο 8ο game σέρβιρε για να ισοφαρίσει στα σετ. Ο Έλληνας βρέθηκε μπροστά με 40/0 και με τρία set point, όμως η... αύρα του Τζόκοβιτς δεν του επέτρεψε να στείλε το ματς σε decider.

Ο Νόλε έκανε το 5-4 και με τις μπάλες στα χέρια έφερε τις ισορροπίες στο σετ (5-5). Στα επόμενα δύο games οι δύο αθλητές κράτησαν τα σερβίς τους, με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί σε tie-break. Εκεί, αν και ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτο το mini break, ο Τζόκοβιτς είχε το μομέντουμ με το μέρος του. Αυτό βοήθησε πάρα πολύ τον Σέρβο, ο οποίος βρέθηκε με τρία match point. Το 7-3 ήταν το σκορ στο tie-break το οποίο έδωσε το σετ στον Τζόκοβιτς και με το 7-6 νίκησε το ματς και συνάμα την πρόκριση στα ημιτελικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα