Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς - Αλκαράθ 2-0: Πλέον τα έχει όλα! Χρυσός στο Παρίσι ο Νόλε

Δημήτρης Μύτικας
djokovic_2
Τεράστιος Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νικώντας τον Κάρλος Αλκαράθ 7-6(3), 7-6(2), ολοκληρώνοντας την τεράστια συλλογή του από τρόπαια με το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι.

Και στα 37 του η... αύρα του είναι μοναδική! Ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε αυτό που του έλειπε από την μεγάλη συλλογή με τρόπαια, το οποίο ήταν το Ολυμπιακό μετάλλιο με την Σερβία. Αυτό έγινε στο Παρίσι, όπου ο Σέρβος τενίστας επικράτησε του Κάρλος Αλκαράθ με 7-6(3), 7-6(2) εντός δύο ωρών και 55 λεπτών για ν' ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο τενίστες προσέφεραν έναν τελικό εξαιρετικού θεάματος στον κόσμο που γέμισε το Philippe Chatrier με τους δύο αθλητές να παίζουν 26 games και τα δύο σετ να κρίνονται στο tie-break. Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και αρνούνταν να χάσουν κάποιο από τα σερβίς τους. Πρώτος κοντά στο... σπάσιμο ήταν ο Τζόκοβιτς, αλλά ο Αλκαράθ έσβησε τέσσερα break points του Σέρβου.

Αντίστοιχα έπραξε και ο Τζόκοβιτς, οποίος έσβησε οκτώ break points και ένα set point του Αλκαράθ, στέλνοντας το σετ στο tie-break. Εκεί, ο Σέρβος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με τα χτυπήματά του έβαλε δύσκολα στον νεαρό τενίστα. Μάλιστα, ο Νόλε χρειάστηκε δύο mini breaks για να κάνει το 7-3 και να πάρει προβάδισμα στον τελικό.

Παρόμοιου θεάματος ήταν και το δεύτερο σετ. Εξαιρετικοί οι δύο τενίστες πίσω από τη γραμμή του σερβίς, με το σετ να οδηγείται στο tie-break ξανά. Ο Νόλε, έκανε πρώτος mini break με την απάντηση να είναι άμεση από τον Ισπανό. Ο Σέρβος έσπασε ξανά το σερβίς του Ισπανού (3-2) και από εκεί το σημείο και έπειτα δεν επέτρεψε στον Αλκαράθ να πάρει πόντο. Με το 7-2 σκορ στο tie-break ο Τζόκοβιτς έκλεισε το σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα