Ολυμπιακοί Αγώνες: O Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε πώς θα αξιοποιήσει το πριμ των 200.000 ευρώ

Επιμέλεια: Newsroom
Djokovic
Σε μια γενναιόδωρη κίνηση που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, ο Τζόκοβιτς δεσμεύτηκε να δωρίσει ολόκληρο το ποσό σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του να προσφέρει. Αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο για τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Τζόκοβιτς έλαβε 200.000 ευρώ από τη σερβική κυβέρνηση ως ανταμοιβή για το αξιοσημείωτο επίτευγμά του.

Στα 37 του χρόνια, ο Τζόκοβιτς μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με μοναδικό στόχο: να κερδίσει ένα μετάλλιο για τη χώρα του. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο αστέρας του τένις τόνισε τη σημασία των Αγώνων, δηλώνοντάς τους ως την κορυφαία προτεραιότητά του. Ωστόσο, το ταξίδι του προς την ολυμπιακή δόξα δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Όπεν νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Τζόκοβιτς υπέστη έναν τραυματισμό στο γόνατο που απείλησε να εκτροχιάσει τα ολυμπιακά του όνειρα.

Απτόητος, ο Τζόκοβιτς ανάρρωσε γρήγορα και επέστρεψε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα. Ο δρόμος του προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σημαδεύτηκε από σκαμπανεβάσματα, συμπεριλαμβανομένης της ήττας από το ανερχόμενο αστέρι Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon. Παρά την αποτυχία, ο Τζόκοβιτς παρέμεινε αποφασισμένος, διοχετεύοντας την ενέργεια και τη συγκέντρωσή του στην ολυμπιακή διοργάνωση.

Η επιμονή του απέδωσε καρπούς στο Παρίσι, όπου τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο που του είχε διαφύγει σε προηγούμενους Αγώνες. Αυτή η νίκη δεν ήταν μόνο ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Τζόκοβιτς, αλλά και ένα σημαντικό επίτευγμα για τη Σερβία, καθώς αποτέλεσε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σε αναγνώριση της επιτυχίας του, η σερβική κυβέρνηση απένειμε στον Τζόκοβιτς 200.000 ευρώ, ποσό που ο πρωταθλητής του τένις αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρο σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του B92, αυτή η πράξη γενναιοδωρίας συνάδει με τη μακροχρόνια δέσμευση του Τζόκοβιτς στη φιλανθρωπία, ιδίως μέσω του Ιδρύματος Novak Djokovic Foundation, το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση παιδιών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα