Οι 6 ημέρες της δημιουργίας ενός «μύθου»
- Οι ημέρες δόξας
- Η ιστορία της μαμάς
- Τα παιδιά δεν ξεχνούν...
- Φέρτε της παίκτριες top-10
- Γαλλική κληρονομιά
- Ο πρώτος αριθμός του λαχείου
Και ο Θεός του Roland Garros "'έπλασε" τον μύθο της Μαρίας Σάκκαρη.
Έξι ημέρες χρειάστηκε για να "φτιάξει" ένα μοντέλο που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί εμείς οι Έλληνες που δεν είμαστε ειδικοί στο τένις αλλά μπορούμε να κρίνουμε μια κοπέλα που μένει 3.18' μέσα σ' ένα κορτ και παλεύει για να μας χαρίσει μια ακόμη ημέρα δόξας.
Θα ζούσε και μια 7η ημέρα αλλά η τύχη δεν την ευνόησε.
Οι ημέρες δόξας
Η Μαρία Σάκκαρη πήγε στο Παρίσι έχοντας μια ουδέτερη σεζόν στο χώμα και τοποθετήθηκε στο Νο7 του ταμπλό.
Κράτησε από την αρχή χαμηλό προφίλ αλλά μέσα της, η ψυχούλα της, ήθελε να φτάσει για πρώτη φορά έως τα προημιτελικά.
Να ξεπεράσει εκείνον τον "καταραμένο" για τένις γυναικών στη χώρα 4ο γύρο σε Grand Slam. Έξι ημέρες, έξι αγώνες χρειάστηκε για να κάνει τους Έλληνες να στηθούν στις τηλεοράσεις τους για να δουν μια Ελληνίδα να παλεύει να φτάσει στον τελικό του Roland Garros.
Η ιστορία της μαμάς
Η μαμά της, η Αγγελική Κανελλοπούλου, έζησε μέρες δόξας στη δεκαετία του '80 στο Παρίσι όπου έπαιξε και με την Κρις Έβερτ.
Την Αμερικανίδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα Roland Garros (7) στην ιστορία του τουρνουά. Η Μαρία που γεννήθηκε δέκα χρόνια μετά στα παιδικά της χρόνια θα είχε ακούσει κάποια ιστορία για εκείνο το παιχνίδι και θα την έβαλε στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Τα παιδιά δεν ξεχνούν...
Τα χρόνια πέρασαν. Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε 25 ετών και αποφάσισε ότι θα "γράψει" στο χώμα μια ιστορία που θα την λέει στα παιδιά της.
Στο χώμα, σ' αυτό το κόκκινο του Roland Garros, και όχι στην άμμο. Για να μείνει για πάντα χαραγμένη. Ποιος αλήθεια θα ξεχάσει ή ποιος δεν θα μνημονεύει τι έκανε η Μαρία Σάκκαρη τον Ιούνιο του 2021 στο Παρίσι.
Δέκα ημέρες, έξι αγώνες και περίπου 12 ώρες μέσα στο κορτ είναι αρκετές.
Φέρτε της παίκτριες top-10
Δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει αλλά η Μαρία Σάκκαρη στο Παρίσι κέρδισε 2 top-10 παίκτριες. Έφτασε στις 4 νίκες top-10 στη σεζόν και θέλει άλλη μια για το ρεκόρ της (5 νίκες) του 2019.
Βέβαια είμαστε ακόμη στα μέσα της χρονιάς. Στο Παρίσι για πρώτη φορά κερδίζει παίκτρια top-10 σε Roland Garros και συνολικά σε Grand Slam.
Συγκέντρωση, καλό πρώτο σερβίς (άσοι), άμυνες, πίεση στον αντίπαλο για το εύκολο λάθος και τελείωσαμε.
Αυτά έκανε απέναντι στο Νο4 κόσμου την Σοφία Κένιν (νικήτρια του Australian Open και φιναλίστ του Roland Garros το 2020) και στην νικήτρια του Roland Garros 2020 και Νο9 Ίγκα Σβιάτεκ.
Δεν έπαιξε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Έπαιξε κυριαρχικό τένις και οδηγούσε εκείνη τις εξελίξεις μέσα στο κορτ.
Αυτό δεν το είχε με το Νο33 κόσμου την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα στον ημιτελικό και το πλήρωσε.
Μάλλον είναι καλύτερα να παίζει με top-10 παίκτριες. Σε 4 χρόνια έχει 14 top-10 νίκες. Ξέρετε πόσες νίκες έχει το Νο4 κόσμου, η Αρίνα Σαμπαλένκα;
Έχει 14. H Μαρία αδικεί τον εαυτό της που δεν είναι στο top-10. Ξέρει κανείς ότι η 25χρονη Μαρία από τις παίκτριες που απαρτίζουν το top-10 της Δευτέρας 14 Ιουνίου δεν θα έχει κερδίσει μόνο την Μπιάνκα Αντρεέσκου;
Με την Σιμόνα Χάλεπ δεν έχει παίξει ποτέ. Όλες τις άλλες (8) τις έχει κερδίσει έστω μια φορά.
Γαλλική κληρονομιά
Επί της ουσίας η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε στο Παρίσι τον σεβασμό ακόμη περισσότερων φαν του τένις αλλά και αντιπάλων παικτριών.
Από την άλλη έφτασε στα ημιτελικά αλλά είναι τόσο άτυχη που δεν θα ανέβει ούτε μια θέση (Νο18) και φυσικά δεν θα κερδίσει τίτλο.
Η Μαρία Σάκκαρη έχει το πολύ άσχημο 2/11 σε ημιτελικούς στην καριέρα της και θα πρέπει να το βελτιώσει και να διεκδικήσει τίτλους.
Να "φύγει" από τον έναν και μοναδικό τίτλο καριέρας.
Η παρουσία της στα 6 παιχνίδια στο Παρίσι της αφήνουν κληρονομιά τεράστια για να την αξιοποιήσει άμεσα προς όφελος και προς όφελος του ελληνικού τένις.
Εάν μπει μέσα στο 2021 στο top-10 όλα θα είναι πιο εύκολα.
Ο πρώτος αριθμός του λαχείου
Μπορεί οι γονείς της να της πρόσφεραν τα πάντα και να τις έδωσαν εφόδια να φτάσει έως εδώ με πολύ σκληρή δουλειά αλλά ο άνθρωπος που γύρισε τον διακόπτη ήταν ο Τομ Χιλ.
Αυτός ο 25χρονος Βρετανός που πραγματικά πιστεύει ότι η Μαρία μπορεί να κερδίσει Grand Slam και την έχει βάλει σε αυτή τη διαδικασία από τότε που την ανέλαβε.
Φίλος της αλλά και προπονητής της. Σκληρός αλλά και μαλακός. Επαγγελματίας και "χαβαλές". Ο μεθοδικός Τομ Χιλ, ο ήρεμος Τομ, αυτός που έχει βρει τα κουμπιά της και την έχει κάνει να βάλει "φτερά" στη ρακέτα της.
Ο Τομ και η Μαρία είναι ένα δίδυμο που συζητούν όλοι στο Tour. Ο ένας φτιάχνει το όνομα του άλλου κάθε ημέρα.
Η Μαρία που είχε αλλάξει πολλούς προπονητές έπαψε να χύνει την καρδάρα με το γάλα στα δύσκολα και ξεκίνησε να βλέπει πως το μυαλό της μπορεί να την οδηγήσει σε μονοπάτια δόξας.
Η Μαρία και ο Τομ έκαναν στο Παρίσι μια επίδειξη από τα προσεχώς...
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.