Ζανγκ - Tσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στο... ρελαντί για τον Στέφανο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 6-3, 6-3, 6-1, στον τρίτο γύρο του Roland Garros, κόντρα στον Ζιζέν Ζάνγκ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του γαλλικού τουρνουά.

Μέσα σε μία ώρα και 34 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε το... εμπόδιο του Ζιζέν Ζανγκ και με νίκη 6-3, 6-3, 6-1 πήρε την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Roland Garros. Εκεί, ο Έλληνας παίκτης θ' αντιμετωπίσει τον Ματέο Αρνάλντι, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-6(8) 6-2, 6-4.

Πρώτο σετ... περίπατος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την αρχή του ματς, θέλησε να κάνει ξεκάθαρο πως είναι το φαβορί. Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στον Ζιζέν Ζανγκ και πολύ γρήγορα με ένα break και ένα hold πήρε διαφορά τριών games.

Ο Κινέζος αθλητής πήρε το πρώτο του game για να κάνει το 3-1, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τον Νο.9 του κόσμου, με σκοπό να μειώσει τη διαφορά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με σταθερότητα και καλά χτυπήματα κατάφερε να κατακτήσει το σετ με 6-3 και να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο ρυθμός του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά την άνετη κατάκτηση του πρώτου σετ, παρέμεινε σταθερός. Ο Έλληνας με το... καλησπέρα στο δεύτερο σετ έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου του. Με hold, μάλιστα, ο 25χρονος τενίστας πήρε διαφορά δύο games (2-0). Ο Ζανγκ μείωσε στο αμέσως επόμενο game, κάτι το οποίο έγινε στις επόμενες δύο αλλαγές πλευρών από τους δύο παίκτες (4-3).

Σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας, με το σκορ στο 4-3, πραγματοποίησε νικηφόρα games. Αρχικά κράτησε το σερβίς του με love game και στη συνέχεια... έσπασε το σερβίς του Κινέζου για να διπλασιάσει τα σετ με 6-3.

Κυρίαρχος και... άνετος

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλησε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν την αναμέτρηση. Βέβαια, δεν έριξε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό του. Ο Έλληνας τενίστας παραχώρησε μόνο ένα game στον αντίπαλό του και με δύο breaks βρέθηκε ένα game μακριά από την πρόκριση.

Με το σκορ στο 5-1, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να λήξει το παιχνίδι και δεν λάθεψε. Στο πρώτο match point που το παρουσιάστηκε, ο Έλληνας τενίστας έκλεισε το σετ (6-1) και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα