Αρνάλντι - Τσιτσιπάς 1-3: Με επική ανατροπή στα προημιτελικά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros, παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-2 επί του Ματέο Αρνάλντι στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της διοργάνωσης.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στα σετ και αντιμέτωπος με τέσσερα set points του Ματέο Αρνάλντι στο δεύτερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε βροντερό «παρών» και με μεγάλη ανατροπή 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-2 πήρε τη νίκη και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

«Έσβησε» πέντε break points και πήρε το σετ o Αρνάλντι

Το εναρκτήριο σετ στην αναμέτρηση ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας στο πρώτο game, στο οποίο σέρβιρε ο Αρνάλντι, βρήκε τρία break points. Βέβαια, ο Ιταλός ήταν πολύ καλός και τα έσβησε, παίρνοντας στην συνέχεια το game για το 1-0 στο σετ. Ακολούθησαν δύο love games (2-1) και στο τέταρτο game εμφανίστηκε στον Αρνάλντι η ευκαιρία για break, με τον Ιταλό να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο το break point του (3-1).

Ο Ιταλός κράτησε το σερβίς του για το 4-1, με τον Τσιτσιπά να σταματάει το σερί του αντιπάλου του για το 4-2. Στο 7ο game ο Τσιτσιπάς είχε ακόμη δύο ευκαιρίες για να... σπάσει το σερβίς του αντιπάλου τους, όμως ο Αρνάλντι και πάλι βρήκε τα χτυπήματα που χρειαζόταν για να διατηρήσει το break του και να στείλει τον Έλληνα να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-3, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο τελευταίο service game του Αρνάλντι στο πρώτο σετ με συνέπεια ο Ιταλός να πάρει προβάδισμα στο ματς (6-3).

Άρτια αντίδραση στα set points του Αρνάλντι και 1-1

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε να μοιάζει αρκετά με το πρώτο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αδυνατούσε να κάνει break και στο πέμπτο game είδε τον Αρνάλντι να του... σπάει το σερβίς (3-2). Μάλιστα, ο Ιταλός με hold έκανε το 4-2 και στη συνέχεια έστειλε ξανά τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ (5-3).

Ο Τσιτσιπάς στάθηκε στο σερβίς του (5-4), σβήνοντας τρία set points του Αρνάλντι και στη συνέχεια - με ακόμη ένα σβησμένο set point - έκανε το break και έφερε το σετ στα ίσα (5-5). Στα επόμενα δύο games οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα το σετ να κριθεί στο tie-break. Εκεί, ο Ιταλός κατάφερε να κάνει δύο mini-breaks με τον Τσιτσιπά να βρίσκει ισάριθμες απαντήσεις. Ο 25χρονος τενίστα βρήκε προβάδισμα μετά από εννέα πόντους (5-4) και στη συνέχεια με δύο mini breaks έκανε το 7-4 και έφερε στα ίσα το παιχνίδι με 7-6(4).

Το μομέντουμ του Τσιτσιπά «κατάπιε» τον Αρνάλντι

Η μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ και η ισοφάριση έδωσαν τεράστια ψυχολογία και ρυθμό στον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας στο πρώτο service game του Αρνάλντι έκανε το break και με hold πήρε διαφορά δύο games (2-0). Ο Αρνάλντι πήρε το πρώτο game στη συνέχεια, με τον Τσιτσιπά να κάνει σερί τριών games και να φτάνει μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ (5-1). Ο Ιταλός κρατήθηκε στο σετ, με τις μπάλες στα χέρια, όμως ο Τσιτσιπάς στο αμέσως επόμενο game έκανε το 6-2, πετυχαίνοντας την ανατροπή στο ματς (2-1).

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ. Ο Αρνάλντι δέχθηκε δύο breaks με το ξεκίνημα και βρέθηκε τέσσερα games μακριά από τον Τσιτσιπά (4-0). Ο Έλληνας, έχοντας αποκτήσει πάρα πολύ καλό μομέντουμ, δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ με 6-1 και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros. Εκεί θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του ματς, Αλκαράθ - Αλιασίμ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα