Σίνερ: Πανηγύρισε το Νο.1 του κόσμου με κυριαρχική νίκη

Newsroom
sinner_rg24
Τη νίκη κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-2, 6-4, 7-6(3) πανηγύρισε ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros τη στιγμή που έγινε και με τη... βούλα το νέο Νο.1 του κόσμου.

Η είδηση της απόσυρσης του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Roland Garros είχε ως συνέπεια την πτώση του Σέρβου από το Νο.1 του κόσμου, με τον Γιανίκ Σίνερ να είναι ο αντικαταστάτης του Νόλε στην κορυφή του ranking.

Το γεγονός αυτό πανηγύρισε ο Ιταλός με μία κυριαρχική νίκη επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ χωρίς να χάσει σετ με σκορ 6-2, 6-4, 7-6(3). Ο Σίνερ από την αρχή του παιχνιδιού πήρε τον έλεγχο, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλό του.

Ο Ιταλός στο εναρκτήριο σετ έκανε δύο breaks και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 6-2.Ο Ιταλός συνέχισε με πολύ καλό ρυθμό και με το... καλησπέρα στο δεύτερο σετ «έσπασε» το σερβίς του Ντιμιτρόφ. Αυτό το break ήταν αρκετό για τον Σίνερ, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά πίσω από το σερβίς του και διπλασίασε τα σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ, ο Ντιμιτρόφ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Βούλγαρος τενίστας στάθηκε καλά στα service game και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε break στο 9ο game, το οποίο πήρε άμεσα πίσω. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Ιταλός έκανε άμεσα mini break (3-2). O Βούλγαρος αντίπαλος δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και δεχόμενος ακόμη ένα mini break (6-3) έχασε και αυτό το σετ με 7-6(3).

 

Αντίπαλος του Σίνερ στα ημιτελικά θα είναι ο νικητής από την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κάρλος Αλκαράθ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα