Τσιτσιπάς - Αλκαράθ 0-3: Δεν βρήκε... αντίδοτο στο σερί του Ισπανού

Την ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ με 3-6, 6-7(3), 4-6 γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποχαιρετώντας το φετινό Roland Garros στην προημιτελική φάση.

Την έκτη σερί ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 3-6, 6-7(3), 4-6 και έμεινε εκτός Roland Garros από την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Για ακόμη μία φορά, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις απέναντι στον Ισπανό, με συνέπεια να ηττηθεί. Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ θ' αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Γκριγκό Ντιμιτρόφ.

Ισπανική κυριαρχία στο πρώτο σετ

Το εναρκτήριο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στο πρώτο game του παιχνιδιού έκανε το break το οποίο εκμεταλλεύτηκε με ένα hold στη συνέχεια (2-0). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο του game στο ματς (2-1), με τον Ισπανό να κρατάει τη διαφορά των δύο games (3-1). Για το υπόλοιπο του πρώτου σετ, ο Νο.3 του κόσμου διατήρησε το προβάδισμά του, στέλνοντας τον Τσιτσιπά στη γραμμή του σερβίς για να παραμείνει στο σετ. Ο Ισπανός, όμως, πραγματοποίησε ακόμα ένα break για να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι με 6-3.

Απάντηση στο break, αλλά αδυναμία στο tie-break

Ίδια έναρξη με το πρώτο σετ είχε το δεύτερο για τον Κάρλος Αλκαράθ. Στο πρώτο service game του Τσιτσιπά, ο Ισπανός έκανε το break και hold έκανε το 3-0. Ο Έλληνας, σε αντίθεση με το εναρκτήριο σετ, είχε πολύ καλή αντίδραση και με τρία σερί game έκανε το 3-3. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς του και το σετ κρίθηκε στο tie-break. Εκεί, o Αλκαράθ ήταν ανώτερος του Τσιτσιπά και με τρία mini-breaks έναντι ενός έκανε το 7-3 και διπλασίασε τα σετ του με 7-6 (3).

Ένα break ήταν αρκετό για το 3-0

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πιο σταθερός σε αντίθεση με τα προηγούμενα. Ο Έλληνας πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα, όμως ο Ισπανός πάντα κρατούσε το σερβίς του και έφερνε στα ίσα το σετ. Με το σκορ στο 3-3 ο Αλκαράθ βρήκε μία ευκαιρία για break, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο (4-3). Το... σπάσιμο στο σερβίς του Τσιτσιπά, ακολούθησε ένα hold (5-3), με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο 25χρονος μείωσε, προσωρινά, αλλά ο Αλκαράθ με τις μπάλες στα χέρια έκανε το 6-4 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα