Αλκαράθ: Στον τελικό του Roland Garros με μεγάλη ανατροπή

alcaraz
Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros πήγε στον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος με νίκη 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 επί προκρίθηκε στο τελευταίο ματς του γαλλικού Grand Slam.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω με 2-1 στα σετ ο Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ με σκορ 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 και σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros. Ο αντίπαλος του νεαρού Ισπανού θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, όπου ανατριώνται οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Άλεξ Ντε Μινόρ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον κάτοχο δύο Grand Slam τίτλων, ο οποίος σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα έχασε το πρώτο σετ με 6-2 από τον Νο.1 του κόσμου. Η απάντηση του Ισπανού ήταν άμεση και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε break στο πρώτο του service game, πραγματοποίησε δύο... σπασίματα στο σερβίς του Ιταλού και έφερε τον ημιτελικό στα ίσα.

Ο Νο.1 τενίστας του κόσμου, στο τρίτο σετ πραγματοποίησε εμφάνιση carbon με αυτή του Αλκαράθ στο δεύτερο σετ. Δέχθηκε break στο τρίτο game (2-1), όμως ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με τέσσερα σερί κερδισμένα games (5-2). O Νο.3 του κόσμου μείωσε σε 5-3 με τον Σίνερ να κλείνει το σετ με 6-3.

Το τέταρτο σετ δεν είχε πολλά ρίσκα από τους δύο τενίστες. Ο Σίνερ ήθελε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και ο Αλκαράθ είχε ως προτεραιότητα να κρατήσει το σερβίς του. Αμφότεροι στάθηκαν εξαιρετικά με τις μπάλες στα χέρια και στο 10ο game ο Ισπανός βρήκε το πρώτο break point στο σετ, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για αν στείλει το ματς σε decider (6-4).

Εκεί ο Ισπανός τενίστας πήρε από νωρίς το προβάδισμα, ξεκινώντας με σερί 3-0 συμπεριλαμβανομένου ενός break. Ο Αλκαράθ διατήρισε τη διαφορά των τριών games και στο 9ο game μετά από ένα χαμένο match point, έκλεισε το σετ (6-3) και πανηγύρισε τη συμμετοχή του στον τελικό του γαλλικού Grand Slam.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα