Roland Garros: Έφυγε για τελικό ο Ζβέρεφ και έκλεισε... ραντεβού με Αλκαράθ

zverev_rg24
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πήρε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Roland Garros κυριαρχώντας του Κάσπερ Ρουντ με 2-6, 6-2, 6-4, 6-2 και θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του στο τελευταίο ματς του γαλλικού Grand Slam.

Μπορεί να βρέθηκε να χάνει με ένα σετ διαφορά (1-0), όμως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποίησε την ανατροπή κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ και με σκορ 2-6, 6-2, 6-4, 6-2 πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο τελικό της καριέρας του. Εκεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε στα πέντε σετ του Γιανίκ Σίνερ.

Ο Ρουντ ξεκίνησε πιο καλά το ματς και πήρε με σχετική άνεση το πρώτο σετ (6-2). Βέβαια, ο Νορβηγός στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο στομάχι γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός τενίστας με εξαιρετικά σερβίς και χτυπήματα που προκάλεσαν πίεση στο αντίπαλο του ισοφάρισε στα σετ (6-2).

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε ιδανικά για τον Νο.4 του κόσμου, ο οποίος αρχικά ανέτρεψε το σκορ στα σετ (6-4) και στη συνέχεια πανηγύρισε τη νίκη κατακτώντας και το τέταρτο σετ (6-2).

Ο Ζβέρεφ τελείωσε τον ημιτελικό με 19 άσους και 4 διπλά λάθη, πέρασε το 68% στο πρώτο service, κερδίζοντας το 86% των πόντων (48/56) και το 54% στο δεύτερο (14/26), εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 12 ευκαιρίες για break, σημείωσε 54 winners, έναντι 34 του Ρουντ, ενώ υπέπεσε σε μόλις ένα αβιαστο λάθος λιγότερο από τον αντιπάλό του (24-25).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα