Ζβέρεφ - Αλκαράθ 2-3: Ανίκητος και... Βασιλιάς στο Roland Garros (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Roland Garros παίρνοντας τη νίκη στον τελικό επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2, κατακτώντας για πρώτη φορά τον τίτλο στον γαλλικό Grand Slam.

Το πρώτο του Roland Garros κατέκτησε ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στον τελικό που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρερ με 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 . Ο νεαρός Ισπανός προσέθεσε το τρίτο Grand Slam στην καριέρα του, φτάνοντας τα τρία.

Η αστάθεια του Ζβέρεφ έδωσε το προβάδισμα στον Αλκαράθ

Από το πρώτο game έγινε ξεκάθαρο πως τα πράγματα δεν κυλήσουν καλά για τον Ζβέρεφ στο πρώτο σετ. Ο Γερμανός δέχτηκε break, αλλά βρήκε άμεσα απάντηση και έκανε το break back (1-1). Μάλιστα, ο Νο.4 του κόσμου πήγε με προβάδισμα στην αλλαγή πλευράς, ωστόσο και πάλι ο Γερμανός δυσκολευόταν αρκετά να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Αλκαράθ.

Ο Ισπανός με τρία σερί games πήρε αέρα δύο games (4-2), κυνηγώντας ακόμα ένα break στο έβδομο game με τον Ζβέρεφ να ζβήνει τα break points και να κάνει το 4-3. Ο Νο.3 του κόσμου έκανε το 5-3 χωρίς προβλήματα και στο 9ο game πραγματοποίησε το τρίτο break στο σετ, παίρνοντας το προβάδισμα στον τελικό (6-3).

Ηχηρή... απάντηση από τον Ζβέρεφ για το 1-1

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά την απώλεια του πρώτου σετ, θέλησε να βγάλει αντίδραση και να βελτιώσει το παιχνίδι του ώστε να βάλει δύσκολα στον Ισπανό. Ο Γερμανός απείλησε στο πρώτο service game του Αλκαράθ, με τον νεαρό Ισπανό να σβήνει τα τρία break points του αντιπάλου του και να διατηρεί το σερβις του (1-0).

Οι δύο φιναλίστ κρατήθηκαν στα service game τους μέχρι το πέμπτο game, όπου ο Ζβέρεφ κατάφερε να... σπάσει το σερβίς του Αλκαράθ και στη συνέχεια με hold να κάνει το 4-2. Αυτό επαναλήφθηκε στα επόμενα δύο games, με τον Γερμανό να πανηγυρίζει το 6-2 και συνάμα την ισοφάριση στον τελικό.

Η τεράστια επιστροφή του Ζβέρεφ έφερε την ανατροπή

To τρίτο σετ ξεκίνησε χωρίς ρίσκα από τους δύο τενίστες. Αμφότεροι κρατήθηκαν καλά στο σερβίς τους, με τον Αλκαράθ να κρατάει το προβάδισμα μετά το πέμπτο game (3-2). Ο Ισπανός έμοιαζε να έχει το μομέντουμ και στο έκτο game κατάφερε να... σπάσει το σερβίς του Ζβέρεφ και με hold να βρεθεί ένα game μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου σετ (5-2).

Σε εκείνο το σημείο ο Ζβέρεφ, αρχικά, κρατήθηκε στο σετ (5-3) και με break (5-4) έφτασε μία ανάσα στην ισοφάριση. Με τις μπάλες στα χέρια ο Γερμανός έκανε το 5-5 και στο αμέσως επόμενο game πραγματοποίησε το break (6-5). Στο 12ο game ο Νο.4 του κόσμου μπορεί να έχασε ένα match point, αλλά στη δεύτερη ευκαιρία που του εμφανίστηκε έκλεισε το σετ με 7-5 και πέτυχε την ανατροπή στον τελικό.

Κυριαρχική αντίδραση από τον Αλκαράθ και πέμπτο σετ

Ο Ισπανός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τέταρτο σετ. Σε ένα σετ με τέσσερα breaks o Αλκαράθ ήταν κυρίαρχος, μη επιτρέποντας στον Ζβέρεφ να κρατήσει το σερβίς του. Ο νεαρός τενίστας δέχθηκε ένα... σπάσισμο στο σερβίς του και με 6-1 έστειλε τον τελικό σε πέμπτο σετ.

To μομέντουμ... κατάπιε τον Ζβέρεφ και έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον Αλκαράθ

Με τον ρυθμό να είναι υπέρ του Κάρλος Αλκαράθ, το προβάδισμα ήρθε πολύ νωρίς για τον νεαρό Ισπανό ο οποίος έκανε το break στο τρίτο game του πέμπτου σετ (2-1). O Ζβέρεφ άγγιξε το break back, όμως ο Αλκαράθ... γλίτωσε το διπλό λάθος μετά από απόφαση του διαιτητή ο οποίος εξέτασε το σημάδι και έδειξε «μέσα». Ο Ισπανός έσβησε όλα τα break points του αντιπάλου του και έκανε το 3-1.

Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 3-2, όμως ο Αλκαράθ είχε το μομέντουμ. Ο Νο.3 του κόσμου διατήρησε το σερβίς του και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει ακόμη ένα break (5-2) για να σερβίρει στο 8ο game και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα