United Cup: Πανέτοιμη η ελληνική ομάδα για την πρεμιέρα της με Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Newsroom
United Cup: Πανέτοιμη η ελληνική ομάδα για την πρεμιέρα της με Τσιτσιπά και Σάκκαρη
Τι δήλωσαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη και Δέσποινα Παπαμιχαήλ στη media day με αφορμή την έναρξη του United Cup στην Αυστραλία.


Πανέτοιμη είναι η ελληνική ομάδα για να αρχίσει την προσπάθειά της στο United Cup. Η Ελλάδα μετέχει στον Α' όμιλο της νεοσύστατης διοργάνωσης στο δυτικό άκρο της «πράσινης» ηπείρου και το Περθ, με αντιπάλους το Βέλγιο και τη Βουλγαρία.

Στην πρεμιέρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (29/12) η Ελλάδα θα αρχίσει τους αγώνες της με τη Βουλγαρία, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει η Ιζαμπέλα Σινίκοβα (06:00, ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Γκριγόρ Ντιμιτρόφ (08:00, ώρα Ελλάδας)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα ηγηθούν της ελληνικής ομάδας στην προσπάθεια διάκρισης. Το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο έχει όμορφες αναμνήσεις από το Περθ.

Στο Hopman Cup 2019, προκαλούσαν αίσθηση, με τις νίκες τους στο μικτό διπλό, έναντι των Σερένα Γουίλιαμς/Φράνσις Τιάφο και των Ρότζερ Φέντερερ/Μπελίντα Μπέντσιτς.

«Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου. Δεν φτάσαμε στον τελικό, αλλά ήμασταν πολύ κοντά. Θα έλεγα ήμασταν άτυχοι με το σύστημα βαθμολόγησης», θυμήθηκε η Σάκκαρη στη Media Day της Τετάρτης (28/12) εν όψει της πρεμιέρας του Davis Cup.

Ο Τσιτσιπάς συμφώνησε και είπε ότι η ελληνική ομάδας είχε θέσει υψηλούς στόχους.«Έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στο έπαθλο. Έχω μεγάλη πίστη στους παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας. Νιώθω ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό αυτή τη στιγμή».

Η ελληνική ομάδα έχει στη σύνθεσή της τα αδέλφια Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά, καθώς τα αδέλφια Σακελλαρίδη, τη 19χρονη Σαπφώ και τον 18χρονο Στέφανο.

«Πιστεύω ότι το πνεύμα μας είναι από τα καλύτερα όλων των ομάδα, λειτουργούμε πραγματικά σαν οικογένεια», πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο.158) ανοίγει τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας, αντιμετωπίζοντας τη Βουλγάρα, Ιζαμπέλα Σινίκοβα (Νο. 381).

«Αισθάνομαι λίγο επιπλέον ευθύνη, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ με την ομάδα, με τόσο καλούς παίκτες. Πραγματικά ανυπομονούμε να βοηθήσουμε στην επίτευξη του στόχου μας» δήλωσε η Παπαμιχαήλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα