US Open: Η Γραμματικοπούλου η 6η Ελληνίδα που θα παίξει σε Grand Slam

US Open: Η Γραμματικοπούλου η 6η Ελληνίδα που θα παίξει σε Grand Slam
H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη αφού έγινε η 6η Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Σε πελάγη ευτυχίας "πλέει" η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αφού κατάφερε μετά από 13 προσπάθειες να προκριθεί σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Η Βαλεντίνη τα κατάφερε στο US Open 2021 και το γιόρτασε με μια βόλτα στη φωτισμένη Νέα Υόρκη. Από την Δευτέρα αρχίζει τους αγώνες της απέναντι στην Άνα Μπλίνκοβα.

Η 6η Ελληνίδα

Η 24χρονη από το Κιλκίς που είναι στο Νο233 της παγκόσμιας κατάταξης έγινε η 6η τενίστρια από την Ελλάδα που θα παίξει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam στην open era (1969-).

Την αρχή έκανε η Αγγελική Κανελλοπούλου το 1984 στο Roland Garros. Συνολικά είχε 15 συμμετοχές με τις 8 να είναι στο Roland Garros.

Ακολούθησε η Όλγα Τσαμπροπούλου (1988, 2 συμμετοχές), η Χριστίνα Παπαδάκη (1993,7) και τις πιο πολλές έχει η Λένα Δανιηλίδου (2001, 38)!

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε το 2015 και έχει 22 συμμετοχές.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα