Μπότικ Βαν ντε Ζάντσουλπ: Ζει το δικό του «Welcome to America» στα court της Νέας Υόρκης

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπότικ Βαν ντε Ζάντσουλπ: Ζει το δικό του «Welcome to America» στα court της Νέας Υόρκης
Στο πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ ο Μπότικ Βαν ντε Ζάντσουλπ έχει τρελάνει κόσμο με αυτά που κάνει στο US Open.

Ο Ολλανδός Μπότικ Βαν ντε Ζάντσουλπ δεν είχε παίξει ποτέ ξανά στο US Open.

Για την ακρίβεια, δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στη ζωή του στις ΗΠΑ! Το έκανε για πρώτη φορά φέτος για να πάρει την εμπειρία των… προκριματικών και αφού κατάφερε από εκεί να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό, έφτασε ως τα προημιτελικά!

Ο 25χρονος Ολλανδός πήγε σε μια άγνωστη χώρα για τον ίδιο σαν άλλος… «πρίγκιπας της Ζαμούντα» (Το «Welcome to America» όπως είναι ο τίτλος στα Αμερικάνικα είναι τις πλέον κλασικές κωμωδίες με τον Εντι Μέρφι στον ρόλο ενός πρίγκιπα από την Αφρική που πήγε στη Νέα Υόρκη για να βρει τον έρωτα της ζωής του). Περισσότερο για την εμπειρία ταξίδεψε και το... καλωσόρισμα, παρά για να κάνει μια καλή πορεία στο τουρνουά, αφού ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα έφτανε να παίζει απέναντι στον Μεντβέντεφ, με στόχο μια θέση στον ημιτελικό. Να που όμως το κατάφερε!

Μετά τα προκριματικά, απέκλεισε τον Ισπανό Ταμπερνέ στον πρώτο γύρο, τον Κάσπερ Ρουντ (Νο8) στον δεύτερο, τον Αργεντινό Μπανίς στον τρίτο και τον επίσης Αργεντινό Σβάρτσμαν (Νο11) στον τέταρτο.

Στην καριέρα του είχε κερδίσει μία φορά παίκτη του Top20 και ήδη στη Νέα Υόρκη έχει κερδίσει δύο!

«Δεν έχω λόγια! Εχω παίξει τόσα πολλά ματς εδώ» είπε αρχικά μετά τη νίκη του επί του Σβάρτσμαν. Μέχρι κι αυτό του έκανε εντύπωση.

«Για πρώτη φορά στο τουρνουά κέρδισα σετ. Και έφτασα ως εδώ» πρόσθεσε ο Ζάντσουλπ που είχε 72 winners απέναντι στον Σβάρτσμαν.

«Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτό το court. Βασικά είναι η πρώτη μου φορά που είμαι στις ΗΠΑ. Και είναι εκπληκτικά» πρόσθεσε ο Ολλανδός που βρίσκεται στο Νο117 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι ο παίκτης με το χαμηλότερο ranking από το 2016 (Ντελ Πότρο, Νο142) που φτάνει ως τους «8» του συγκεκριμένου grand slam.

Λίστα αθλητών στο US Open

Στα 9 χρόνια επαγγελματικού τένις, δεν έχει κερδίσει τίτλο. Δεν έχει παίξει καν σε τελικό. Βασικά, δεν έχει παίξει, παρά ελάχιστα τουρνουά της ATP! Το ρεκόρ του σε αυτά είναι μόλις 5-6! Η καλύτερη παρουσία του σε grand slam ήταν ο δεύτερος γύρος φέτος σε Wimbledon και Roland Garros.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα