US Open: Τα πιτσιρίκια αφήνουν το στίγμα τους στη Νέα Υόρκη (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
US Open: Τα πιτσιρίκια αφήνουν το στίγμα τους στη Νέα Υόρκη (vids)
Εμμα Ραντουκάνου, Λέιλα Φερνάντεζ και Κάρλος Αλκαράθ προειδοποίησαν ήδη από τη Νέα Υόρκη για το τι ακολουθεί τα επόμενα χρόνια.

Το φετινό US Open θα μείνει στην μνήμη των φίλων του τένις για δύο πράγματα: την απουσία πολλών κορυφαίων ονομάτων, αλλά και την… θραύση που κάνει η γενιά των κάτω των 20 ετών.

Στις γυναίκες δύο τενίστριες 19 ετών έφτασαν στα προημιτελικά (η μία είναι ήδη μάλιστα στα ημιτελικά), ενώ στους άνδρες ο Κάρλος Αλκαράθ, αν δεν είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Φελίξ Ογκέρ Αλιασίμ, ίσως είχε ανάλογη πορεία. Το στίγμα του όμως ήδη το άφησε.

Το «φαινόμενο» Φερνάντεζ

Η Λέιλα Φερνάντεζ είναι σίγουρα το «story» στο φετινό ταμπλό των γυναικών. Πριν δύο χρόνια στο Roland Garros κέρδισε την Εμμα Ναβάρο για να γίνει η πρώτη Καναδή που κερδίζει τίτλο στα juniors μετά την Μπουσάρ το 2012 (Wimbledon) και φέτος στο Μοντερέι πήρε τον πρώτο της τίτλο σε WTA.

Η Φερνάντεζ, κόρη του Χόρχε Φερνάντεζ, ποδοσφαιριστή από το Εκουαδόρ και με μητέρα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, γεννήθηκε στον Καναδά, τον οποίο και εκπροσωπεί. Και η αδερφή της, Μπιάνκα, παίζει τένις, ενώ η μεγάλη της αδερφή, Τζόνεσι, είναι οδοντίατρος.

Η 19 ετών και… δύο ημερών Φερνάντεζ, στη Νέα Υόρκη έχει καταφέρει να πετάξει εκτός ήδη τρία «θηρία». Την κάτοχο του US Open Ναόμι Οσάκα, την επίσης κάτοχο grand slam Αντζελίκ Κέρμπερ και το Νο5 του κόσμου, Ελίνα Σβιτόλινα.


Εγινε η δεύτερη νεαρότερη τενίστρια στο συγκεκριμένο τουρνουά που κέρδισε δύο φορές παίκτριες του top5 στο ίδιο τουρνουά, κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Σερένα Γουίλιαμς στο παρελθόν, το 1999.

Για τις εμφανίσεις της την έχει αποθεώσει ήδη ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, καθώς και ο Μάτζικ Τζόνσον!

Η Εμμα Ραντουκάνου επιβεβαιώνει την… άφιξή της

Οι Βρετανοί έχουν βρει από το Wimbledon το νέο τους λατρεμένο πρόσωπο στο τένις. Η Εμμα Ραντουκάνου, 18 ετών και 10 μηνών, αγωνίστηκε πρώτη φορά σε grand slam χάρη σε wild card και έφτασε ως γύρο των «16» όπου λόγω στρες και δυσκολίας στο να αναπνεύσει, εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην Τομλγιάνοβιτς. Πριν το τουρνουά αυτό βρισκόταν στο Νο338 του κόσμου.

Τώρα στη Νέα Υόρκη, η Ραντουκάνου έχει φτάσει ως τα προημιτελικά όπου σήμερα θα διεκδικήσει απέναντι στην χρυσή ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπ. Μπένσιτς, μια θέση στον ημιτελικό. Εκεί που υπάρχει η πιθανότητα να βρει μπροστά της την Σάκκαρη

Μετά το τουρνουά αυτό θα είναι μέσα στο Top75…

Η νεαρή τενίστρια, κόρη Ρουμάνου πατέρα και Κινέζας μητέρας, γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά πριν μετακομίσει η οικογένεια στην Αγγλία και το Λονδίνο, όταν ήταν σε ηλικία 2 ετών. Στα 5 της άρχισε να παίζει τένις, ενώ φέτος τον Αύγουστο ολοκλήρωσε το σχολείο με Α’ στα μαθηματικά και τα οικονομικά. Ίνδαλμά της είναι η Σιμόνα Χάλεπ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ και το «βαρύ φορτίο» του διαδόχου του Ναδάλ

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει συστηθεί στο παγκόσμιο τένις από την αρχή της χρονιάς. Συστήθηκε και στο ελληνικό κοινό τώρα στο US Open μετά το εκπληκτικό του παιχνίδι και τη νίκη του απέναντι στον Τσιτσιπά, ο οποίος τον αποθέωσε στην συνέντευξη Τύπου αργότερα.

Ο Αλκαράθ, γεννημένος τον Μάιο του 2003, θεωρείται ήδη διάδοχος του Ναδάλ στην Ισπανία και βρίσκεται ήδη στο Νο54 του κόσμου. «Βαρύ» φορτίο που καλείται να διαχειριστεί από πολύ μικρός, ωστόσο δείχνει να μην επηρεάζεται αρνητικά από αυτό.

Το 2020 έκανε επίσημο επαγγελματικό ντεμπούτο σε τουρνουά στο Ρίο, ενώ σε ηλικία 17 ετών έπαιξε πρώτη φορά στο Australian Open, για να γίνει ο νεαρότερος άνδρας που έχει παίξει στο grand slam της Μελβούρνης στο κυρίως ταμπλό.

Πέρασε μάλιστα στον πρώτο γύρο το εμπόδιο ενός άλλου πρωτάρη, του Ολλανδού βαν ντερ Ζάντσουλπ, ο οποίος κι αυτός είχε μία εκπληκτική πορεία στη Νέα Υόρκη, χάνοντας χθες από τον Μεντβέντεφ στα προημιτελικά.

Ο Αλκαράθ έχει ήδη σπάσει και ένα ρεκόρ του Ναδάλ καθώς σε ηλικία 17 ετών έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει ματς στο όπεν της Μαδρίτης (18 ετών τα είχε καταφέρει ο Ναδάλ).

Στο US Open έγινε ο νεαρότερος που φτάνει στα προημιτελικά μετά τον Μάικλ Τσανγκ το 1989 και ο νεαρότερος γενικότερα στην μεταπολεμική εποχή από τον Τόμας Κοχ το 1963.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα