Τσιτσιπάς: «Θέλω να αναπτύξω την σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός γηπέδων»

Newsroom
Τσιτσιπάς
Για την σχέση του με τον πατέρα του Απόστολο, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θέλει να την κάνει καλύτερη εκτός γηπέδων και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν τον έχει πλέον προπονητή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο US Open και για πρώτη φορά σε τουρνουά grand slam δεν θα έχει ως προπονητή τον πατέρα του Απόστολο. Ο Έλληνας τενίστας μίλησε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Super Tennis για τις αλλαγές αυτές, επισημαίνοντας πως έγιναν γιατί θέλει να φτιάξει την σχέση του με τον πατέρα του και να την κάνει καλύτερη εκτός γηπέδων.

Αναλυτικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε τα εξής: «Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές.

Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα.

Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court.

Ένιωσα ότι η πίεση κι οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει κι αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο.

Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες.

Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά κι ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα