US Open: Νικηφόρες πρεμιέρες στα τέσσερα σετ για Σίνερ και Μεντβέντεφ

Newsroom
sinner_us_open_1
Νικηφόρο ήταν το πρώτο βήμα στο US Open για τους Γιανίκ Σίνερ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, οι οποίοι σφράγισαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο μετά τις επικρατήσεις τους επί των Μακένζι ΜακΝτόναλντ και Ντούσαν Λάγιοβιτς αντίστοιχα.

Τέσσερα σετ χρειάστηκαν στην πρεμιέρα τους στο US Open οι Γιανίκ Σίνερ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να πάρουν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

Χρονικά προηγήθηκε το ματς του Ιταλού τενίστα, ο οποίος στο πρώτο σετ τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον Μακένζι ΜακΝτόναλντ. Ο Αμερικανός ήταν αρκετά ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα να παίρνει με σχετική ευκολία το προβάδισμα στον αγώνα (6-2). Ο Σίνερ, σαφώς... μουδιασμένος μετά τα όσα έχουν προηγηθεί γύρω από το όνομά του, έψαξε να βρει απάντηση στο πολύ καλό πρώτο σετ του αντιπάλου του. Τα χτυπήματα του βελτιώθηκαν, ο ρυθμός του ανέβηκε και το αποτέλεσμα ήταν η άμεση ισοφάριση με το ίδιο σκορ στα game (6-2).

Ο Νο.1 του κόσμου, μετά την άμεση και ηχηρή ισοφάριση, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στον ΜακΝτόναλντ και με συνοπτικές διαδικασίες κατέκτησε και τα επόμενα δύο σετ με 6-1 και 6-2 αντίστοιχα για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Στον επόμενο γύρο ο Γιανίκ Σίνερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άλεξ Μίκελσεν, ο οποίος επικράτησε του qualifier Έλιοτ Σπίτζιρι με 6-1, 7-5, 6-3.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πήρε τη νίκη επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 6-3, 3-6, 6-3, 6-1 για να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του US Open. Με αυτή τη νίκη ο Νο.5 του κόσμου έφτασε τις 30 στο εν λόγω Grand Slam.

Ο Ρώσος τενίστας είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στα πρώτα σετ. Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει κεφάλι στα σετ με 6-3, κάτι το οποίο είδε να χάνεται, δεχόμενος άμεση απάντηση από τον Σέρβο αντιπαλό του.

Από το τρίτο σετ και μετά ο περυσινός φιναλίστ στο US Open ανέβασε ρυθμό και με πολύ καλά χτυπήματα εντός μίας ώρας κατάφερε να πάρει και τα δύο σετ που του χρειάζονταν για να κάνει το 3-1 και να κλείσει θέση για τον δεύτερο γύρο. Εκεί, θ' αντιμετωπίσει τον Φάμπιαν Μαροζάν, ο οποίος επικράτησε λίγο αργότερα του Χαμάντ Μεντζέντοβιτς με 2-6, 6-1, 3-6, 6-1, 6-4.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα