US Open: Έπαιξε τόσο - όσο ο Αλκαράθ για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Newsroom
alcaraz_us_open
O Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε νικηφόρα πρεμιέρα στο φετινό US Open, παίρνοντας τη νίκη επί του Λι Του με 6-2, 4-6, 6-3, 6-1 και συνάμα το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

Εύκολη πρεμιέρα είχε ο Κάρλος Αλκαράθ στο US Open με τον Ισπανό τενίστα ν' ανεβάζει ανά διαστήματα την απόδοσή του, προσπερνώντας στα τέσσερα σετ (6-2, 4-6, 6-3, 6-1) το εμπόδιο του Λι Του.

Αναμφίβολα, η διαφορά ποιότητας μεταξύ του Νο.3 στον κόσμο και του qualifier Νο.186 στον κόσμο ήταν χαώδης στο court. Ο Κάρλος Αλκαράθ φρόντισε να το αποδείξει με το... καλησπέρα, μιας και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2 πριν την συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Ισπανός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και το άνετο πρώτο σετ τον εφησύχασε, με συνέπεια να ρίχνει την απόδοσή του στο δεύτερο σετ. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Αυστραλός τενίστας και με ένα καθοριστικό break στο 10ο game έκανε το 6-4 και ισοφάρισε.

Το 1-1 στα σετ... ταρακούνησε τον Αλκαράθ, ο οποίος ανέβασε ρυθμό και με δύο breaks στο τρίτο σετ έκανε το 6-3 για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο ματς. Αντίστοιχα, έπραξε και στο τέταρτο σετ, αφήνοντας τον αντίπαλό του να πάρει μόνο ένα game για τη διαμόρφωση του 6-1 και συνάμα του τελικού 3-1 στα σετ.

Στον επόμενο γύρο ο Ισπανός τενίστας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπότιτς Βαν ντε Ζάντσκουλπ, ο οποίος πέταξε εκτός τον Ντένις Σαποβάλοφ με νίκη 6-4, 7-5, 6-4.

Νίκες για Ντε Μινόρ και Πολ

Νικηφόρες πρεμιέρα είχαν στο φετινό US Open οι Άλεξ Ντε Μινόρ και Τόμι Πόλ, οι οποίοι... έκλεισαν εισιτήρια για την επόμενη φάση μετά τις νίκες τους επί των Μάρκος Γκιρόν και Λορέντζο Σονέγκο αντίστοιχα.

Πρώτο, χρονικά, ήταν το ματς του Αυστραλού τενίστα ο οποίος μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση κόντρα στον Αμερικανό. Προηγήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4), με τον Γκιρόν να μειώνει στο τρίτο σετ με 7-5. Στο τέταρτο σετ, ο Ντε Μινόρ τελείωσε την υπόθεση πρόκριση και με 6-4 έκανε το 3-1 στα σετ. Στον επόμενο γύρο, ο Ντε Μινόρ θ' αντιμετωπίσει τον Ότο Βιρτάνεν. Ο Φινλανδός επικράτησε του Κουεντίν Χαλίς με 6-3, 6-3, 6-7(4), 6-2.

Στον τελευταίο χρονικά ματς του προγράμματος, ο Τόμι Πολ κυριάρχησε του Λορέντζο Σονέγκο και με νίκη 6-4, 6-2, 5-7, 6-2 προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του US Open. Ο Αμερικανός ήταν καλύτερος του Ιταλού, ο οποίος έβγαλε αντίδραση στο τρίτο σετ. Ο Πολ έκανε πολύ γρήγορα το 2-0 στα σετ, είδε τον Σονέγκο να μειώνει, αλλά στο τέταρτο σετ «καθάρισε» την πρόκριση.

Στον δεύτερο γύρο ο Πολ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μαξ Παρσέλ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αλεξάνταρ Βούκιτς με 7-5, 6-4, 6-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα