US Open: Πρεμιέρα με straight sets για Ριμπάκινα και Πεγκούλα

Newsroom
rybakina_us_open
Άκοπες πρεμιέρες είχε το πρόγραμμα του US Open για τις Ελένα Ριμπάκινα και Τζέσικα Πεγκούλα, με τις δύο τενίστριες να επικρατούν των Ντεστανέ Άιβα και Σέλμπι Ρότζερς αντίστοιχα.

Νίκες χωρίς απώλεια σετ πήραν οι Ελένα Ριμπάκινα και Τζέσικα Πεγκούλα, περνώντας με άνεση στον δεύτερο γύρο του US Open.

Πρώτη χρονικά αγωνίστηκε η τενίστρια από το Καζακστάν, η οποία κόντρα στην Ντεστανέ Άιβα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Η Ριμπάκινα, από πολύ νωρίς, έδειξε πως έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με το προβάδισμα στα σετ να έρχεται εντός 27 λεπτών (6-1).

Στο δεύτερο σετ η Νο.4 του κόσμου έριξε τον ρυθμό της, με την Αυστραλή να κρατιέται καλύτερα στο παιχνίδι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κοινό να παρακολουθήσει ένα γεμάτο σετ, το οποίο κρίθηκε στο tie-break. Εκεί, η Ριμπάκινα με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 7-1 για να πάρει το δεύτερο σετ με 7-6(1) και να λήξει το ματς.

Επόμενη αντίπαλος για την Καζάκα θα είναι η Τζέσικα Πονσέ, η οποία πήρε τη νίκη κόντρα στην Σαϊσάι Τζένγκ με 6-4, 6-1.

Λίγες ώρες αργότερα η Τζέσικα Πεγκούλα σφράγισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του US Open, με την επικράτησή της επί της Σέλμπι Ρότζερς με 6-4, 6-3.

Η Αμερικανίδα, μετά την ήττα της στον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι, επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην συμπατριώτισσά της. Αν και δέχτηκε πρώτη break στην αναμέτρηση (3-2), η Νο.6 του κόσμου είχε άμεση απάντηση, παίρνοντας πίσω το... σπάσιμο της Ρότζερς. Έπειτα, η Πεγκούλα πραγματοποίησε ένα ακόμα break, το οποίο ήταν και καθοριστικό, αφού έβαλε τέλος στο σετ (6-4).

Στο δεύτερο μέρος του ματς, οι δύο τενίστριες ήταν αρκετά σταθερές από τη θέση του σερβίς. Η Πεγκούλα εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την ευκαιρία για break, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να «σβήσει» τέσσερα break points της αντιπάλου της. Το 6-3 ήταν το σκορ του σετ, με την Αμερικανίδα να πανηγυρίζει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Ο επόμενος γύρος θα βρει την Πεγκούλα αντιμέτωπη με την Σοφία Κενίν, η οποία πήρε νίκη επί της Έμμα Ραντουκάνου με 6-1, 3-6, 6-4.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα