US Open: Κυρίαρχη Σαμπαλένκα προκρίθηκε στα προημιτελικά

Newsroom
sabalenka
Για ακόμα μία χρονιά η Αρίνα Σαμπαλένκα θα βρεθεί στα προημιτελικά του US Open, επικρατώντας της Ελίζ Μέρτενς με 6-2, 6-4 στη φάση των "16" του αμερικανικού Grand Slam.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Αρίνα Σαμπαλένκα πήρε τη νίκη κόντρα στη Ελίζ Μέρτενς, χωρίς να χάσει σετ, και με 6-2, 6-4 πήρε την πρόκριση στην 8άδα του US Open όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρυσή Ολυμπιονίκη στο Παρίσι Κινγουέν Ζένγκ.

Η Λευκορωσίδα πραγματοποίησε κυρίαρχο ματς κόντρα στην Βελγίδα αντίπαλό της, βγάζοντας 41 winners σώζοντας παράλληλα και 8 break points της. Η ίδια χρειάστηκε μία ώρα και 37 λεπτά για να πάρει straight sets νίκη, καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια στο δεύτερο σετ του ματς.

Η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο κατάφερε να πάρει με σχετική άνεση το εναρκτήριο σετ με 6-2, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε ένα break στο 5ο game του δεύτερου σετ για να κλείσει το ματς και συνάμα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αποκλεισμός για την υπερασπίστρια του τίτλου

Η Κόκο Γκοφ, η υπερασπίστρια του τίτλου, ηττήθηκε από την Έμμα Ναβάρο με 6-3, 4-6, 6-3 μετά από δύο ώρες και 14 λεπτά. Η νίκη αυτή έδωσε την παρθενική πρόκριση στα προημιτελικά στην Ναβάρο, επαναλαμβάνοντας την μεγάλη νίκη επί της Γκοφ στο Wimbledon.

Η Ναβάρο, σε αντίθεση με την Γκοφ, ήταν αρκετά σταθερή από το σημείο του σερβίς εκμεταλλευόμενη την αστάθεια στην απόδοση της Γκοφ. Έτσι έγινε στο πρώτο σετ, όπου μετά από break (4-2) κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και να πάρει προβάδισμα στον αγώνα.

Στο προβάδισμα της Ναβάρο βρήκε άμεσα απάντηση η Γκοφ, η οποία με δύο breaks έκανε το 6-3, στέλνοντας σε decider το ματς. Εκεί, η Ναβάρο βρήκε ξανά μομέντουμ και με δύο breaks έφτασε στην κατάκτηση του σετ, αποκλείοντας την Κόκο Γκοφ από τη συνέχεια του τουρνουά.

Επόμενη αντίπαλος της Έμα Ναβάρο θα είναι η Πάουλα Μπαντόσα, η οποία επικράτησε της Κινέζας Γιαφάν Γουάνγκ με 6-1, 6-2.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα