US Open: Ασταμάτητος Σίνερ προκρίθηκε στα ημιτελικά

Newsroom
sinner_us_open
O Γιανίκ Σίνερ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open, παίρνοντας τεράστια νίκη επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 6-2, 1-6, 6-1, 6-4.

Χωρίς φρένα μοιάζει να είναι ο Γιανίκ Σίνερ στο φετινό US Open, με τον Ιταλό να παίρνει το εισιτήριο για την τετράδα έπειτα από εμφατική νίκη επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 6-2, 1-6, 6-1, 6-4 στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο Ιταλός Νο.1 του κόσμου θα βρεθεί για τρίτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam τη φετινή σεζόν, μετά το Roland Garros και το Australian Open. Τελείωσε την αναμέτρηση με 53% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 76% των πόντων (39/51) και το 61% στο δεύτερο (28/46), έσβησε τα 6/8 break-point του Μεντβέντεφ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 15 ευκαιρίες για break.

Αγωνιστικά ο Σίνερ ξεκίνησε το ματς με break (2-1) και στη συνέχεια με hold κατάφερε να βρεθεί στο +2 (4-2). Με νέο... σπάσιμο στο σερβίς του Ρώσου έκανε το 5-2 για να πάρει προβάδισμα στον προημιτελικό (6-2).

Ο Μεντβέντεφ είχε άμεση απάντηση με τον Ρώσο να κάνει σε άμεσο χρόνο το 5-0, κάνοντας τρία hold και δύο breaks. Με το 6-1 έφερε τις ισορροπίες στο ματς, οι οποίες διατηρήθηκαν για πολύ λίγο. Στο τρίτο σετ, ο Γιανίκ Σίνερ... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Μεντβέντεφ και με ένα κυριαρχικό σετ πήρε ξανά το προβάδισμα με σκορ 6-1.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, όπως αποδείχθηκε, οι δύο τενίστες ήταν σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς. Ο Σίνερ, όμως, βρήκε την κατάλληλη στιγμή το break, διαμορφώνοντας σε 5-3 το σκορ μετά από διατήρηση του σερβίς του. Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να μείνει προσωρινά στο τουρνουά μειώνοντας σε 5-4, ωστόσο ο Σίνερ με εύκολο hold σφράγισε την πρόκριση για την 4άδα της Νέας Υόρκης.

Ο Ιταλός στα ημιτελικά θα βρει τον Τζακ Ντρέιπερ που με τη σειρά του κέρδισε τον Άλεξ ντε Μινόρ με 6-3, 7-5, 6-2.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα