US Open: Σαμπαλένκα και Πεγκούλα αντιμέτωπες σε δεύτερο σερί τελικό

Newsroom
sabalenka_pegula
Στις Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζέσικα Πεγκούλα πήγαν τα εισιτήρια του τελικού στο US Open, με τις δύο αθλήτριες να συναντιούνται για δεύτερο σερί τελικό μετά από αυτόν στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιήσαν Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζέσικα Πεγκούλα στα ημιτελικά του US Open και με τις νίκες τους επί των Έμμα Ναβάρο και Καρολίνα Μούχοβα αντίστοιχα σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Πρώτη το εισιτήριο για το τελευταίο ματς του τέταρτου Grand Slam της σεζόν πήρε η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα τενίστρια επικράτησε με 6-3, 7-6 (2) της Έμμα Ναβάρο, σε έναν ημιτελικό με δύο... πρόσωπα.

Στο πρώτο σετ η Σαμπαλένκα είχε τον απόλυτο έλεγχο και παρά το break back που δέχθηκε στο τρίτο game (2-1) κατάφερε ν' ανακτήσει ξανά τη διαφορά των δύο games (4-2), παίρνοντας το προβάδισμα με 6-3. Το επόμενο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με την Σαμπαλένκα να κάνει πρώτη break, αλλά να το χάνει τη στιγμή που σέρβιρε για την κατάκτηση του ματς. Οι διαφορές των δύο λύθηκαν στο tie-break, με την Νο.2 του κόσμου να πραγματοποιεί τέσσερα σερί mini - breaks στην Αμερικανίδα και με 7-2 να κλείνει το σετ και να πανηγυρίζει το εισιτήριο για τον τελικό.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η σειρά της Τζέσικα Πεγκούλα να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του US Open. Βέβαια, η Αμερικανίδα το έκανε με πιο δύσκολο τρόπο από την Σαμπαλένκα, καθώς χρειάστηκε να φέρει... τούμπα το ματς κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα και να πάρει τη νίκη με 1-6, 6-4, 6-2.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το σκορ του πρώτο σετ, η Καρολίνα Μούχοβα μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό και με εξαιρετικό τένις πήρε εντός 28 λεπτών το προβάδισμα με 6-1. Το μομέντουμ της Τσέχας συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, όπου άμεσα βρέθηκε με δύο games διαφορά (2-0), όμως είδε την αντίπαλό της να... γυρνάει τον διακόπτη. Η Πεγκούλα με σερί breaks και ένα hold πέρασε μπροστά στο σκορ, ωστόσο η Μούχοβα βρήκε άμεσα την απάντηση (4-4). Η Νο.6 του κόσμου κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και στο 10ο game... έσπασε το σερβίς της Τσέχας για τρίτη φορά στο σετ, ισοφαρίζοντας με 6-4 στα σετ.

Στο τελευταίο σετ, η Πεγκούλα είχε πολύ καλό ρυθμό και σε συνδυασμό με το boostάρισμα του κοινού κατάφερε να βρει άμεσα προβάδισμα τριών games (3-0). Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε με την Μούχοβα να μην μπορεί να βρει λύσεις στα χτυπήματα της Αμερικανίδας. Με το σκορ στο 5-2, η Μούχοβα σέρβιρε για να μείνει στο ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της με αποτέλεσμα η Πεγκούλα να κάνει το 6-2 και να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα