Τζόκοβιτς: «Πάντα ονειρευόμουν να έχω τα σημαντικότερα ρεκόρ»

Τζόκοβιτς: «Πάντα ονειρευόμουν να έχω τα σημαντικότερα ρεκόρ»
O Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε απάντηση εάν είναι ο καλύτερος τενίστας και μίλησε για τα ρεκόρ που ονειρεύτηκε.

Μέσα στο 2021 ο Νόβακ Τζόκοβιτς "έσπασε" το ρεκόρ των 310 εβδομάδων στο Νο1 που κρατούσε από το 2018 ο Ρότζερ Φέντερερ ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ των 20 Grand Slam που έχουν Φέντερερ και Ναδάλ. μΕΤ

Μετά από την κατάκτηση του Wimbledon 2021, το όνομα του Τζόκοβιτς είναι πρώτο πλέον στην λίστα των υποψηφιών για GOAT στο τένις.

«Είμαι ο καλύτερος»

Τι είπε όμως ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα; «Θωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο και πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος, αλλιώς δεν θα είχα τόση αυτοπεποίθηση στα Grand Slams, για να δημιουργήσω την ιστορία μου σ' αυτό το άθλημα.

Σχετικά με τη συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών, θα την αφήσω στους άλλους ανθρώπους να την κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές στο τένις. Έχουμε διαφορετικές ρακέτες, διαφορετική τεχνολογία, άλλες μπάλες, άλλα γήπεδα. Παίζουμε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Δεν είναι το ίδιο παιχνίδι απ' όταν ήταν τη δεκαετία του 1950. Φυσικά όμως είναι τιμή μου να με θεωρούν GOAT», είπε ο "Νόλε".

«Ονειρευόμουν όλα τα ρεκόρ»

Εν συνεχεία μίλησε για την χρονική περίοδο που άρχισε να κάνει σκέψεις ότι μπορεί να διεκδικήσει τα μεγάλα ρεκόρ: «Άρχισα να το σκέφτομαι όσο πλησίαζα. Πριν λίγα χρόνια, φαινόταν πολύ δύσκολο, αλλά με τη δουλειά που έκανε τα κατάφερα. Πάντα πίστευα πως αν παίξω το καλύτερό μου τένις στα Grand Slams, μπορώ να κερδίσω οποιοδήποτε τουρνουά. Ξέρω πως έχω ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και πως μπορώ να κερδίσω σε κάθε επιφάνεια.

Είναι απίθανο που πέρασα το ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και που τώρα κατάφερα να φτάσω και τα 20 Grand Slams. Αυτά όλα είναι απίθανα ρεκόρ, αλλά πάντα ονειρευόμουν να έχω τα σημαντικότερα ρεκόρ στο άθλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα