Τσιτσιπάς - Κύργιος 1-3: Επαιξε με το μυαλό του Στέφανου και πέρασε ο Νικ (vids)

Τσιτσιπάς - Κύργιος 1-3: Επαιξε με το μυαλό του Στέφανου και πέρασε ο Νικ (vids)
Σε ένα ματς με θέαμα, σασπένς, αλλά και πολλά νεύρα (και απαράδεκτες συμπεριφορές και από τους δύο) ο Κύργιος λύγισε τον Τσιτσιπά σε 4 σετ και συνεχίζει στο Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να αντέξει στα... mind games του Νικ Κύργιου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο Wimbledon.

O Αυστραλός, άρχισε τα... δικά του μετά το πρώτο σετ και έσπασε τα νεύρα του Στέφανου, καταφέρνοντας να κερδίσει την ματσάρα με 3-1 σετ (6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7) σε 3 ώρες και 16 λεπτά)

Ο Κύργιος έπαιξε με το μυαλό του Στέφανου όταν χρειάστηκε και κατάφερε να τον κάνει να «σπάσει» σε ένα ματς με πολλά νεύρα και απαράδεκτες (και από τους δύο) ενέργειες στην διάρκεια του τρίτου σετ, το οποίο κατέληξε στον Αυστραλό. Αφού ηρέμησε ο Στέφανος, έκανε το παιχνίδι του, όμως στο tie break έχασε τις ευκαιρίες του και ο Νικ μετά από 7 χρόνια φτάνει στον 4ο γύρο.

Στο tie break το 1-0 ο Τσιτσιπάς

Από 40-0 βρέθηκε με break point σε βάρος του ο Τσιτσιπάς στο πρώτο game, όμως κατάφερε να το πάρει με ένα καλό σερβίς στο τέλος και να κάνει το 1-0.

Οπως αναμενόταν, το σερβίς του Κύργιου άρχισε από νωρίς να παίζει ρόλο και με αυτό έφτασε στο 1-1. Ο Αυστραλός με τις επιστροφές του έβαλε ξανά υπό πίεση τον Στέφανο, που χρειάστηκε να σβήσει άλλα δύο break point του αντιπάλου του για να προηγηθεί 2-1.

Με love service game ο Κύργιος ισοφάρισε, αλλά ο Στέφανος, χωρίς να μπει σε περιπέτειες αυτή τη φορά, κράτησε το προβάδισμα με 3-2 χάρη στις κακές επιστροφές του Νο40 στον κόσμο.

Με... tweener σερβίς ο Κύργιος ισοφάρισε χωρίς να χάσει ξανά πόντο στο game και έφτασε πάλι σε break point στο σερβίς του Στέφανου, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε ούτε αυτό, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς με έναν άσο και άλλο ένα καλό πρώτο σερβίς, να διατηρεί το προβάδισμα (4-3).

Σε χρόνο ρεκόρ ο Κύργιος ισοφάρισε και πάλι εύκολα σε 4-4, όμως ο Στέφανος κατάφερε να πάρει το πρώτο εύκολο game του στο ματς για το 5-4. Με άσο και ένα ακόμη love service game ο Αυστραλός έκανε το 5-5, όμως και πάλι κράτησε ο Τσιτσιπάς με ένα backhand winner στη διαγώνιο για το 6-5.

Μετά από τα... πρώτα παράπονά του στον διαιτητή ο Κύργιος έβγαλε love service game και οδήγησε το σετ σε tie break. Εκεί με δύο μίνι break ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-2 και σέρβιρε για να πάρει το tie break με 7-2 και να κάνει το 1-0 στο ματς.

Break και ισοφάριση ο Κύργιος

Ο Κύργιος συνέχισε να τελειώνει γρήγορα τα service game του και με 0 ξεκίνησε και το πρώτο του δεύτερου σετ. Με τον ίδιο τρόπο ο Στέφανος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά το Νο40 του κόσμου με φαρμακερά σερβίς κράτησε το προβάδισμα (2-1).

Σαφώς βελτιωμένος στο πρώτο του σερβίς ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2 χωρίς προβλήματα. Ο Κύργιος κράτησε ξανά εύκολα, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε εκ νέου (3-3) με καλό πρώτο σερβίς και ο Αυστραλός με λίγη δυσκολία έμεινε μπροστά με 4-3.

Για άλλη μία φορά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και για πρώτη φορά στο παιχνίδι από 40-0 έφτασε σε break point! Ομως ο Αυστραλός έβγαλε άσο σε δεύτερο σερβίς (!) και κράτησε το γκέιμ για να κάνει το υπέρ του 5-4.

Ενα αβίαστο λάθος του Στέφανου έφερε σετ πόιντ για τον Κύργιο, που έφτασε στο 1-1 (και στο πρώτο break στο ματς) από ένα κακό σμας του Στέφανου που έστειλε πάνω του το μπαλάκι και του έδωσε εύκολο βολέ σε άδειο γήπεδο.

Ο Κύργιος έσπασε την συγκέντρωση (και τα νεύρα) του Τσιτσιπά και... 2-1

Μετά από κάποια παράπονα στον supervisor (δικαιολογημένα καθώς ο Τσιτσιπάς πέταξε μπαλάκι στο κοινό και δεν δέχτηκε warning) ο Κύργιος επέστρεψε σερβίροντας και έκανε το 1-0.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games. Ο Κύργιος συνέχισε να διαμαρτύρεται ζητώντας μέχρι και την αποβολή του Στέφανου (έλεγε στον διαιτητή ότι χτύπησε κάποιον στη κερκίδα, αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο), αλλά κράτησε το σερβίς του, όπως και ο Στέφανος, με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ του Αυστραλού.

Ο Κύργιος βρέθηκε με break point, ο Στέφανος το έσβησε με ασύλληπτο φόρχαντ στη διαγώνιο, αλλά του έδωσε δεύτερη ευκαιρία και ο Αυστραλός προηγήθηκε 3-1 και με underarm σερβίς έκανε το 4-1. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν εκτός ελέγχου και πέταξε με μανία το μπαλάκι στην κερκίδα, για να δεχτεί και point penalty. Οταν το αντιλήφθηκε διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, με το μυαλό του να έχει φύγει από το ματς.

Στο 40-15 ο Στέφανος έκανε ένα απαράδεκτο φόρχαντ προς το σώμα του Κύργιου που γύρισε πλάτη κι ευτυχώς δεν τον χτύπησε.

Το κοινό γιούχαρε τον Ελληνα που πάντως μείωσε σε 4-2 αμέσως μετά. Το 5-2 ήρθε άνετα για τον Κύργιο που είχε χαλάσει για τα καλά το παιχνίδι του Στέφανου. Ο Τσιτσιπάς με άσο μείωσε 5-3, όμως ο Κύργιος με ένα βολέ έφτασε στο 2-1.

Εκανε μάλιστα και μία προκλητική κίνηση να... υποκλιθεί νωρίτερα στο κοινό αντί να ζητήσει συγνώμη για έναν πόντο που πήρε με τη βοήθεια του φιλέ, όπως προβλέπει το... πρωτόκολλο στο τένις, εκνευρίζοντας ακόμη περισσότερο τον Στέφανο, τον οποίο λίγους πόντους πριν ειρωνεύτηκε λέγοντας του ότι έκανε καλή προσπάθεια, σε ένα άσχημο χτύπημα που είχε.

Το τέταρτο σετ

Με 0-40 βρέθηκε πίσω ο Τσιτσιπάς, όμως κράτησε και έκανε το 1-0, με τον Κύργιο να γλιστρά και να έχει ένα μικρό πρόβλημα στο γόνατο και στα πλευρά. To 1-1 ήρθε άνετα από τον Αυστραλό και ο Στέφανος αφού ηρέμησε από όλα όσα έγιναν στο προηγούμενο σετ, έπαιξε πιο ορθολογικά και ψύχραιμα, φτάνοντας στο 2-1 με ένα drop shot.

Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα δύο game, με τον Τσιτσιπά να μένει μπροστά με 3-2 και τον Κύργιο να τα βάζει με την ομάδα του για κάποιον λόγο που μόνο αυτός ήξερε...

Με άσο έκανε το 3-3 ο Κύργιος, που βρέθηκε με δύο break point, όμως ο Ελληνας τενίστας με μεγάλα σερβίς κράτησε και πέρασε μπροστά με 4-3. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με 0-40 μπροστά και είχε χρυσή ευκαιρία για break και να σερβίρει για το σετ, όμως ο Κύργιος με τα φαρμακερά σερβίς του ισοφάρισε 4-4, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4.

Το ματς σταμάτησε εκεί για να κλείσει η οροφή και με την επιστροφή ο Στέφανος έφτασε σε σετ πόιντ! Το έσβησε ο Κύργιος και έφτασε στο 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς με τρεις άσους σερί ξέσπασε για να κάνει το 6-5.

Ο Αυστραλός ισοφάρισε και έστειλε το σετ σε tie break. Στο 4-4 ο Κύργιος έκανε μίνι μπρέικ και σέρβιρε αλλά ο Στέφανος ισοφάρισε σε 5-5. Ο Κύργιος είχε match point στο σερβίς του Στέφανου το οποίο έχασε και ο Τσιτσιπάς πήγε σε σετ πόιντ! Δεν τα κατάφερε και με drop shot ο Κύργιος τελείωσε το παιχνίδι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα