Wimbledon: Ο «αλύγιστος» Τζόκοβιτς στα ημιτελικά με ολική ανατροπή απέναντι στον Σίνερ

Newsroom
Wimbledon: Ο «αλύγιστος» Τζόκοβιτς στα ημιτελικά με ολική ανατροπή απέναντι στον Σίνερ
Τι κι αν έχασε τα δύο πρώτα σετ από τον Γιάνικ Σίνερ, κανένα πρόβλημα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφερε τούμπα τον προημιτελικό και με 3-2 πέρασε στα ημιτελικά του Wimbledon.

Μια ακόμα μεγάλη ανατροπή σημείωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Wimbledon. Ο 35χρονος Σέρβος νίκησε τον Γιάνικ Σίνερ με 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2 και συνεχίζει την πορεία του για τον 7ο συνολικά τίτλο του στο Wimlbedon και 4ο στη σειρά.

Ο 20χρονος Ιταλός επιστρέφοντας από το 1-4 στο 1ο σετ και κυριαρχώντας με 6-2 στο 2ο, έδωσε την εντύπωσε πως ήταν έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό γύρο Grand Slam.

Όμως απέναντί του είχε έναν «πεινασμένο» Τζόκοβιτς, που τόσες φορές έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση και όταν πήρε το 3ο σετ με 6-3, ήταν σαν να παρακολουθούσαμε ένα έργο πολυπαιγμένο. Ο Σίνερ στο 8ο game του 4ου σετ είχε την ατυχία να γλιστρήσει και να γυρίσει τον αριστερό του αστράγαλο, όμως συνέχισε τον αγώνα.

Για 11η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon o Τζόκοβιτς και για 43η συνολικά σε Grand Slam, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 46 ημιτελικών του Ρότζερ Φέντερερ.

Στο δρόμο για τον 21ο Grand Slam τίτλο του ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου προημιτελικού της ημέρας ανάμεσα στον Νταβίντ Γκοφέν και τον Κάμερον Νόρι.

Μετά τα δύο χαμένα σετ ο Τζόκοβιτς πήγε για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια και επιστρέφοντας στο κεντρικό κορτ, άρχισε την αντέπιθέση του. Διατηρώντας το σερβίς του από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, ο Σέρβος κυριάρχησε απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Ιταλό παίκτη.

Μείωσε σε 2-1 σετ, μπαίνοντας φουριόζος στο 4ο σετ. Δύο σερί break έφεραν το 3-0, για να έρθει με άνεση το 6-2.
Στο 5ο σετ έκανε το 1-0, όμως δέχθηκε break στο 3ο γκέι, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται 3-1 και 4-2 και να τελειώνει το σετ με 6-2 και τον αγώνα, ύστρεα από τρεις ώρες και 35 λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα