Wimbledon: Ωρα για δύο σπουδαίους ημιτελικούς στους άνδρες

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon
Σίνερ εναντίον Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ εναντίον Αλκαράθ, σε δύο σπουδαία ματς σήμερα (14/7) με φόντο τον τελικό.

Δύο ματσάρες μας επιφυλάσει σήμερα το Wimbledon στους ημιτελικούς των ανδρών.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις 15:30 θα μπει στο κεντρικό court όπου είναι αήττητος για 10 ολόκληρα χρόνια, να παίξει τον 46ο του ημιτελικό σε grand slam (ισοφάρισε το ρεκόρ του Φέντερερ) απέναντι στον φορμαρισμένο, αλλά πρωτάρη σε ημιτελικό grand slam, Γιάνικ Σίνερ.

Το φαβορί του αγώνα είναι ξεκάθαρο, καθώς ο Νόλε κυνηγά τον 5ο του διαδοχικό τίτλο στο Λονδίνο και 8ο συνολικά, κάτι που αν πετύχει θα ισοφαρίσει τον Φέντερερ στα περισσότερα τρόπαια στο Wimbledon. Παράλληλα, θα αυξήσει την διαφορά του από τον Ναδάλ στην κούρσα με τα περισσότερα grand slam, αφού θα φτάσει τα 24.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, Σίνερ και Νόλε έχουν παίξει μόνο δύο φορές αντίπαλοι και η μία ήταν πέρυσι, πάλι στο Wimbledon, αλλά στα προημιτελικά, με τον Σέρβο να κερδίζει σε 5 σετ, αν και έχανε με 0-2. Η άλλη τους συνάντηση ήταν στο Μόντε Κάρλο το 2021 με νικητή πάλι τον Τζόκοβιτς, στην φάση των 32.

Μισή ώρα μετά το τέλος αυτού του ματς, περίπου στις 18:00, θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο εκκεντρικός Ρώσος και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχουν παίξει επίσης δύο φορές αντίπαλοι και η μία ήταν και σε αυτή την περίπτωση στο Wimbledon!

Ηταν το 2021 στην φάση των 64, όταν ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει πολύ άνετα τον άπειρο τότε Αλκαράθ, με 3-0 σετ. Η επόμενη συνάντησή τους ήταν φέτος στον τελικό του Ιντιαν Γουέλς, με νικητή τον Ισπανό επίσης εύκολα, με 2-0 σετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα