Τζόκοβιτς: «Θα παίξω στο Wimbledon μόνο αν νιώσω πως μπορώ να διεκδικήσω τον τίτλο»

Newsroom
O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το Λονδίνο μίλησε για την αποθεραπεία του, την προετοιμασία του και τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο Wimbledon.

O Νόβακ Τζόκοβιτς από την Κυριακή (23/6) βρίσκεται στο Λονδίνο για προετοιμασία, με στόχο να προλάβει το Wimbledon, τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση στο μηνίσκο.

Σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα της Αγγλίας, ο 37χρονος Σέρβος, ξεκαθάρισε ότι θα αγωνιστεί μόνο αν νιώσει ότι μπορεί να προχωρήσει μακριά στο τουρνουά.

«Το σχέδιό μου ήταν να έρθω στο Λονδίνο και να παίξω στο Wimbledon και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω. Αυτή τη στιγμή κάνω προπονήσεις, θέλω να δω πώς θα πάει και είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως θα παίξω στο τουρνουά μόνο αν θεωρώ ότι θα είμαι σε κατάσταση να φτάσω μακριά και να διεκδικήσω τον τίτλο» είπε o Τζόκοβιτς.

Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς τόνισε: «Η αποθεραπεία πάει καλά, κάθε μέρα βλέπω βελτίωση και κάθε πρωί που σηκώνομαι είμαι και λίγο καλύτερα. Αυτό είναι και που μου δίνει ελπίδα και κίνητρο για να συνεχίσω μπροστά. Ακόμα έχω μπροστά μου μια εβδομάδα για να προετοιμαστώ, πιστεύω πως μπορώ να κάνω ό,τι χρειάζεται».

Για την τελική του απόφαση για το Wimbledon, είπε: «Δεν έχω έρθει μέχρι εδώ για να παίξω σε ένα, δύο γύρους. Θα αγωνιστώ μόνο αν νιώθω τη σιγουριά που χρειάζομαι. Θα το πάω μέρα με τη μέρα, θα δω πώς θα αισθάνομαι και αν δεν μπορώ να αγωνιστώ στο φουλ, τότε θα δώσω σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να παίξει. Θα παίξω μόνο αν νιώσω ότι είμαι σε θέση να φτάσω μακριά και να διεκδικήσω τον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα βρισκόμουν εδώ αν δεν είχα την έγκριση των γιατρών μου».


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα