Wimbledon: Straight sets νίκη στην πρεμιέρα για την Ριμπάκινα

Newsroom
rybakina_wimbledon
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Wimbledon η Έλενα Ριμπάκινα, η οποία νίκησε την Γκραμπιέλα Ρούζε με 6-3, 6-1 και πέρασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Χωρίς να χάσει σετ η Έλενα Ριμπάκινα πήρε τη νίκη (6-3, 6-1) στον πρώτο γύρο του Wimbledon κόντρα στην Γκραμπιέλα Ρούζε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του βρετανικού Grand Slam.

Η τενίστρια από το Καζακστάν μπορεί να ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση, καθώς βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια βρήκε τα σερβίς που ήθελε για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ. Για την ακρίβεια, η κάτοχος του τίτλου το 2022 με το σκορ στο 3-1 υπέρ της Ρούζε πραγματοποίησε σερί 5-0 και πήρε προβάδισμα στον αγώνα με 6-3.

Η Νο.4 του κόσμου μετά το πρώτο σετ είχε το μομέντουμ με το μέρος της. Κατάφερε να βρει προβάδισμα τεσσάρων games, το οποίο στη συνέχεια διαχειρίστηκε για να κλείσει το σετ με απώλεια ενός game (6-1) και να βάλει τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Στην επόμενη φάση η Ριμπάκινα θα παίξει κόντρα στην Λάουρα Σίγκεμουντ, η οποία νωρίτερα επικράτησε με σχετική άνεση της Κατερίνα Μπέιντλ με 6-4, 6-1.

Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο η Βοντρούσοβα

Η κάτοχος του περυσινού Wimbledon, Μαρκέτα Βοντρούσοβα, η οποία γνώρισε την ήττα από την Τζέσικα Μπούζας Μανέιρο με 6-4, 6-2. Η Ισπανίδα κυριάρχησε της Τσέχας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ούσα επί το πλείστον πολύ σταθερή πίσω από το σερβίς της.

Από την άλλη, η Βοντρούσοβα αντιμετώπισε προβλήματα με τις μπάλες στα χέρια, δεχόμενη πέντε breaks έναντι δύο που πραγματοποίησε η ίδια. Μάλιστα, η κάτοχος του τίτλου έκανε επτά διπλά λάθη, κάνοντας τα διπλάσια λάθη (28) από την αντίπαλό της.

Στον δεύτερο γύρο, η Ισπανίδα τενίστρια θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Κριστίνα Μπούτσα με την Άννα Μπογκντάν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα