Ντάνιελ - Τσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon χωρίς να χάσει σετ

Νικηφόρα πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με 7-6(5), 6-4, 7-5 τον Τάρο Ντάνιελ στον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Απόγευμα χωρίς να χάσει σετ απέναντι στον Τάρο Ντάνιελ είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στον πρώτο γύρο του Wimbledon πήρε τη νίκη με 7-6(5), 6-4, 7-5 για να βρεθεί στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Τάρο Ντάνιελ σε ισάριθμες συναντήσεις. Ο Έλληνας, ο οποίος έκλεισε την αναμέτρηση με 15 άσους και 69% ποσοστό στο πρώτο σερβίς. Παρά το γεγονός ότι έκανε περισσότερα λάθη από τον αντίπαλό του, ο Έλληνας πραγματοποίησε 55 winners, καταφέρνοντας παράλληλα να σβήσει έξι από τις επτά ευκαιρίες του Ιάπωνα για break.

Στο tie-break έκανε τη διαφορά και πήρε προβάδισμα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να είναι σταθεροί στα σερβίς τους και να βλέπουμε δύο love game από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε να σερβίρει (2-1). Ο Έλληνας, με καλό μομέντουμ κατάφερε να κάνει το break στο 4ο game και πήρε τρία games διαφορά (4-1).

Ο Ιάπωνας απάντησε άμεσα, κάνοντας break στο 7ο game (4-3) για να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο σε 4-4. Από εκεί και πέρα, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους, με τον Ντάνιελ να σερβίρει επιτυχημένα δύο φορές για να μείνει στο σετ.

Με το 6-6, το σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος δύο σερί mini breaks και είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς (6-2). Ο 31χρονος Ιάπωνας βρήκε το τρόπο να μειώσει στον πόντο (6-5), ωστόσο ο Έλληνας εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο set point και πήρε το πρώτο σετ με 7-6(5).

Ένα break ήταν αρκετό για το 2-0

Στο δεύτερο σετ, ο Ντάνιελ ξεκίνησε να σερβίρει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, κατάφερε να βρει άμεσα το break και να πάρει διαφορά δύο games (3-1).

O Έλληνας ανέβασε το ρυθμό του και στα επόμενα δύο service games του Ντάνιελ προσπάθησε να κάνει νέο break, ωστόσο οι τρεις ευκαιρίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Μάλιστα, με το σκορ στο 5-3 και το Ιάπωνα σερβίρει στο 9ο game ο Τσιτσιπάς έχασε set point, ενώ στη συνέχεια έσβησε τρία break points του Ντάνιελ για να κατακτήσει με 6-4 το σετ και να κάνει το 2-0.

Σταθερότητα και break στο κομβικό σημείο έδωσαν την πρόκριση

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές ήταν πάρα πολύ σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ιάπωνας, ο οποίος σέρβιρε πρώτος όπως στο δεύτερο σετ, κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στέλνοντας μία φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ (5-4).

Η αντίδραση του Έλληνα ήταν άρτια, ισοφαρίζοντας σε 5-5 χωρίς ν' απειληθεί. Βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί, μιας και στο 11ο game... έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του για να κλείσει το σετ (7-5) και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Εκεί, ο 25χρονος τενίστας θα έρθει αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης Ρουσουβουόρι - ΜακΝτόναλντ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα