Ρας - Σάκκαρη 0-2: Βρήκε... απαντήσεις στα σερβίς και πήρε την πρόκριση

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη στο δεύτερο γύρο του Wimbledon κόντρα στην Αράντσκα Ρας με σκορ 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του βρετανικού Grand Slam.

H Μαρία Σάκκαρη, αν και δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Αράντσκα Ρας, δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να κατακτήσει σετ και με 7-5, 6-3 προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στον τρίτο γύρου του εν λόγω Grand Slam για τέταρτη φορά στην καριέρα της και απέναντι στην Έμμα Ραντουκάνου θα ψάξει τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των “16” για παρθενική φορά.

Στα πρώτα break points δεν... συγχώρεσε και έκανε το 1-0

Το πρώτο σετ χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη σταθερότητα των δύο παικτριών από τη θέση του σερβίς. Αμφότερες ήταν αποτελεσματικές με τις μπάλες στα χέρια, πετυχαίνοντας συνολικά έξι άσους στο σετ.

Η πρώτη που απείλησε με break ήταν η Ρας, η οποία στο 5ο game είδε την Σάκκαρη να της... σβήνει την ευκαιρία για «σπάσιμο» του σερβίς. Το ίδιο συνέβη και στο 7ο game με την Ελληνίδα ν' αντιδρά πάλι σωστά.

Το πήγε game – game με το σκορ να φτάνει στο 5-5. Εκεί, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της (6-5) και έστειλε την Ρας να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ. Η Ελληνίδα με την τύχη στο μέρος της εκμεταλλεύτηκε το πρώτο break point που της εμφανίστηκε και με 7-5 πήρε προβάδισμα στο ματς.

Βελτίωσε τις επιστροφές της και έκανε το break την κατάλληλη στιγμή

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε και έμοιαζε πανομοιότυπο με το εναρκτήριο. Βέβαια, αυτό που είχε αλλάξει αρκετά ήταν οι επιστροφές της Σάκκαρη στα σερβίς της Ρας, οι οποίες δυσκόλευαν αρκετά την Ολλανδέζα τενίστρια. Το σετ έφτασε έως το 3-3, με την Μαρία Σάκκαρη να σερβίρει στο 7ο game και να παίρνει κεφάλι στο σετ (4-3).

Στο αμέσως επόμενο game, η Ρας πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει ωστόσο οι καλές επιστροφές της Σάκκαρη την ανάγκασαν να κάνει λάθη και να δεχθεί το break από την Ελληνίδα. Με το σκορ στο 5-3, η Νο.9 του κόσμου σέρβιρε για να κλείσει το ματς κάτι το οποίο έκανε με άνεση για να κάνει το 2-0 στα σετ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα