Η Σβιόντεκ είδε το σερί της να σταματά από την Πουντίτσεβα και αποχαιρέτησε το Wimbledon

Newsroom
swiatek_wimbledon
H Ίγκα Σβιόντεκ έπειτα από σερί 21 νικών, ηττήθηκε από τη Γιούλια Πουντίτσεβα με 2-1 σετ και αποχαιρέτησε πρόωρα το Wimbledon.

H Ίγκα Σβιόντεκ προερχόταν από 21 σερί νίκες και έμοιζε ανίκητη, όμως δεν είναι. Η 21χρονη Πολωνή πήρε το 1ο σετ απέναντι στην Γιούλια Πουντίτσεβα, όμως η 29χρονη από τα Καζακστάν επικράτησε με 3-6, 6-1, 6-2 στο πιο εντυπωσιακό μέχρι σήμερα αποτέλεσμα στο Wimbledon.


Η Πουντίτσεβα πέρασε στον 4ο γύρο, στην κορυφαία της παρουσία στο τουρνουά, καθώς στις εννέα προηγούμενες συμμετοχές της περιοριζόταν μεταξύ του 1ου και του 2ου γύρου.

Νίκησε για πρώτη φορά τη Σβιόντεκ, στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια δεν είχε καν σετ απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έγινε η 5η παίκτρια που νικά την Πολωνή μέσα στο 2024.


Η Σβιόντεκ στην 6η παρουσία της στο Wimbledon αποχώρησε από τον 3ο γύρο και η περσινή της παρουσία μέχρι τα προημιτελικά παραμένει η κορυφαία της.

Η Πουντίτσεβα στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Γιέλενα Οσταπένκο, που με τη σειρά της νίκησε την Μπερνάντα Πέρα με 6-1, 6-3.

Tην πρόκριση στον 4ο γύρο εξασφάλισε και η Ελινα Σβιτόλινα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ονς Ζαμπέρ με 6-1, 7-6(4). Ο Ουκρανή στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Σινγιού Γουάνγκ, που επικράτησε της Βρετανίδας, Χάριετ Νταρτ με 2-6, 7-5, 6-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα