Wimbledon: Βρήκε ρυθμό ο Αλκαράθ και έκλεισε... ραντεβού με Μεντβέντεφ

Newsroom
alcaraz_wimbledon
O Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει ακάθεκτος την υπεράσπιση του τίτλου, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Wimbledon με νίκη επί του Τόμι Πολ με 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη 12η σερί νίκη στο Wimbledon έφτασε ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος μετά από αγώνα τριών ωρών και 11 λεπτών νίκησε τον Τόμι Πολ με 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά όπου θα αγωνιστεί κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο προημιτελικός ξεκίνησε με τον Πολ να σβήνει 4 break-points του Αλκαράθ, για να κάνει το 1-0, ενώ στη συνέχεια βρήκε break (2-1), το οποίο πήρε άμεσα πίσω ο Ισπανός ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ακολουθήσε ένα τεράστιο hold από τον Αλκαράθ, όπου μετά από 15 περίπου λεπτά κατάφερε να σβήσει 4 break-points του Πολ κάνοντας το 3-3.

Ό,τι δεν έκανε ο Πολ σε εκείνο το σημείο, το έκανε σε πιο καθοριστικό και συγκεκριμένα στο 12ο game, βρίσκοντας νέο break και με 7-5 έκλεισε το 1ο set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Μάλιστα στο 2ο set ο Νο.13 του κόσμου βρήκε και πάλι break (2-0), στο οποίο αυτή τη φορά απάντησε άμεσα ο Αλκαράθ και σε συνδυασμό με εύκολο hold ισοφάρισε σε 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα στο court άλλαξαν, με τον Αλκαράθ να παίρνει το έλεγχο και με νέο break στο 7ο game να κάνει το 4-3 και λίγο αργότερα να κλείνει στο set με 6-4 ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Στην αρχή του 3ου set Αλκαράθ και Πολ ειχαν από ένα break (1-1), με τον Νο.3 του κόσμου όμως να φτάνει σε ένα ακόμα (2-1) το οποίο εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, ενώ είχε 5 ευκαιρίες για το 4-1, όμως ο Πολ κατάφερε και πάλι να φτάσει σε hold (3-2).

Ο Αμερικανός πίεσε για να πάρει πίσω το break, όμως ο Αλκαράθ έσβησε δύο break-points διατηρώντας τα δύο games διαφορά (4-2) και αμέσως μετά με νέο break και hold έκλεισε και το 3ο set παίρνοντας κεφάλι με 2-1.

Το 4ο set στο court υπήρχε μόνο ο Ισπανός που μετέτρεψε το 0-1 σε 5-1 με δύο break (2-1, 4-1), για να σφραγίσει την πρόκριση λίγο αργότερα για τα ημιτελικά όπου τον περιμένει ο Μεντβέντεφ που νωρίτερα νίκησε τον Νο1 του κόσμου Γιάνικ Σίνερ στα 5 set.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα