Wimbledon: Με ιταλική... συνταγή στα ημιτελικά ο Μουζέτι

Newsroom
musetti
O Λορέντζο Μουζέτι κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση των πέντε σετ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon, επικρατώντας με 3-6, 7-6(5), 6-2, 3-6, 6-1 του Τέιλορ Φριτζ.

Στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam προκρίθηκε ο Λορέντζο Μουζέτι, παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 7-6(5), 6-2, 3-6, 6-1 επί του Τέιλορ Φριτζ, όντας ο τέταρτος Ιταλός τενίστας που θα παίξει στα ημιτελικά του Wimbledon.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Μουζέτι, ο οποίος με σχετική ευκολία έμεινε πίσω στα σκορ, με τον Φριτζ να «καθαρίζει» με 6-3 το πρώτο σετ. Βέβαια, στο δεύτερο σετ ο Μουζέτι χρειάστηκε να φτάσει στο tie-break για να φέρει το ματς στα ίσα με 7-6(5).

Ο Ιταλός απέκτησε ρυθμό μετά το 1-1 στα σετ και με απόλυτη κυριαρχία έκανε το 6-2, ανατρέποντας το σκορ. Ωστόσο, η απάντηση του Αμερικανού τενίστα ήταν παρόμοια και με ηχηρό 4ο σετ (6-3) έστειλε το ματς σε decider.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Μουζέτι ήταν αψεγάδιαστος και επέτρεψε στον αντίπαλό του την κατάκτηση ενός game. Με το 6-1 ο 22χρονος Ιταλός έβαλε τέλος στο ματς με 3-2 σετ και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon. Εκεί θ' αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος χωρίς ν' αγωνιστεί πήρε την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Σημειώνεται πως νεαρός Ιταλός είναι ο μόνος παίκτης που έχει απομείνει στο βρετανικό Grand Slam και δεν είναι ούτε στο Top 20 της ATP.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα