Η Κρεϊτσίκοβα κόντρα στην Παολίνι για τον τίτλο στο Wimbledon

Newsroom
Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα
Η Τσέχα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και η Ιταλίδα, Τζασμίν Παολίνι θα διεκδικήσουν το απόγευμα του Σαββάτου τον τίτλο του απλού γυναικών στο Wimbledon.

H Mπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από τη μία και η Τζασμίν Παολίνι από την άλλη, συνθέτουν ένα απρόσμενο ζευγάρι που το Σάββατο (13/7, 16:00) θα παίξει για τον τίτλο στο Wimbledon.

Τα προγνωστικά είναι ανοικτά για τις δύο 28χρονες, που έχουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Η Κρεϊτσίκοβα στον δρόμο για τον τελικό, από τον 4ο γύρο και μετά νίκησε κατά σειρά τις Ντανιέλ Κόλινς, Γιέλενα Οσταπένκο και Έλενα Ριμπάκινα.

Η Παολίνι με τη σειρά της από τον 3ο και έπειτα απέκλεισε τις Μπιάνκα Αντρεέσκου, Μάντισον Κις, Εμμα Ναβάρο και Ντόνα Βέκιτς.

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα στοχεύει στον 2ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της, μετά τον θρίαμβό της στο Roland Garros το 2021.

Η Τζασμίν Παολίνι 35 ημέρες μετά τον τελικό στο Roland Garros, εξασφάλισε την παρουσία της και στον τελικό στο Wimbledon και έγινε η πρώτη Ιταλίδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο.

«Δύο διαδοχικοί τελικοί σε Grand Slam, είναι τρελό. Με έχει εκπλήξει και το πώς το βιώνω. Ίσως το Σάββατο είμαι πολύ νευρική. Είμαι όμως το ίδιο άτομο, κάνω τα ίδια πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γι αυτό, γιατί μπορεί το Σάββατο να τρέμω. Είμαι όμως έκπληκτη με το πόσο χαλαρή είμαι τώρα» δήλωσε η Τζασμίν Παολίνι.

«Πριν από 4 εβδομάδες ήταν αδύνατο να σκεφτώ ότι θα βρισκόμουν στον τελικό. Απολαμβάνω κάθε στιγμή, το απολαμβάνω περισσότερο απ' ό,τι στο Παρίσι, όπου είχα περισσότερο άγχος. Τότε ήταν η πρώτη φορά. Από τη στιγμή που κέρδισα εκείνον τον τίτλο, μπορώ να είμαι πιο χαλαρή» είπε με τη σειρά της η Κρεϊτσίκοβα.

Η Κρεϊτσίκοβα και η Παολίνι έχουν βρεθεί αντίπαλες μόλις μια φορά κι αυτή στο μακρινό παρελθόν, όταν και οι δυο τους βρίσκονταν εκτός του Top 100. Ήταν για αγώνα των προκριματικών στο Australian Open το 2018, με την Κρεϊτσίκοβα να νικά με 6-2, 6-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα